| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
spaced Gość
|
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 2:07 pm Temat postu: Restauracja + Klub + Galeria "Migawka" |
|
|
hej
natrafilem przypadkiem w samym centrum Warszawy (bo wystawili ogrodek) na fajną knajpke - Migawka. Obok Hotelu Novotel - miedzy nowogrodzka a alejami jerozolimskimi.
Mają dwa poziomy antresole i parter z barem. Połasiłem sie na krewetki - maja wyśmienite. Wogole to kuchnia miedzynarodowa i polska. a ciekawostek co mi kucharz zdradzil -bedzie zaraz mocniejszy akcent na hiszpanska fajna kuchnie - tez sie pisze na test i napisze Wam co to wogole za wynalazek:)
Jak na galerie przystalo maja tez sciany oblepione fotografiami roznej masci - chyba sa tam regularne wystawy i koncerty muzyczne.
Galeria bardzo rozna czasem kontrowersyjna...
Muzycznie jazzowoo, bluesowo, soul - to w wydaniu bardzo przyjemnym. Mozna zarezerwowac telefonicznie - namiary na stronie chyba www . migawka . waw . pl .
Genralnie polecam przyjzenie sie karcie menu - oryginał ajkich mało w Polsce!! a do tego zawartośc smakuje.
aaa zapomnialbym - widzialem w karcie lody z pieca....hmmm ciekawe jak to smakuje
polecam!!!
pozdr
spaced @ op . pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wybredna i upierdliwa Gość
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 1:20 am Temat postu: Odradzam. |
|
|
| Bardzo miły wystrój, miłe drinki, miła (i chyba zbyt wyluzowana) obsługa. Kuchnia TRAGEDIA. Żeberka w sosie bodajże musztardowo-słodkim, pieczone ziemniaczki w ziołach i sałatka z pomidorów z cebulką = żeberka wygotowane na szaro w nieosolonej wodzie i wysuszone na grillu bez grama marynaty plus ćwiartki ziemniaków oprószone drobno mielonym, zwietrzałym pieprzem oraz plastry bladych pomidorów z grubą kołdrą cebuli. W życiu nie widziałam tak zepsutej potrawy za dość niemałe pieniądze. Odradzam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|