Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

kotlety mielone

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Wasze przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
arycja
Gość

PostWysłany: Pią Lut 08, 2008 1:42 pm    Temat postu: kotlety mielone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko co zrobić żeby kotlety mielone nie były twarde.
Moje sązawsze twarde.
Pozdrawiam
arycja
Powrót do góry
agrafka
Nowy
Nowy

PostWysłany: Nie Lut 17, 2008 12:56 am    Temat postu: Re: kotlety mielone Odpowiedz z cytatem

arycja napisał:
co zrobić żeby kotlety mielone nie były twarde.
Moje są zawsze twarde.

Naprawdę? Z jakiego mięsa je robisz? Zresztą nieważne. Najlepsze jest wieprzowe lub mieszane (wieprzowo-wołowe), ale często robię z mielonego indyczego. Dodaję namoczoną i odciśniętą bułkę, całe jajko, przyprawy (np. vegetę). Panieruję w bułce tartej i smażę na oleju. Zawsze wychodzą. Spróbuj jeszcze raz n
Powrót do góry
Holly
Początkujący
Początkujący

PostWysłany: Wto Kwi 01, 2008 11:52 am    Temat postu: Re: kotlety mielone Odpowiedz z cytatem

arycja napisał:
Mam pytanko co zrobić żeby kotlety mielone nie były twarde.
Moje sązawsze twarde.
Pozdrawiam
arycja

Musisz je porządnie wyrobić (dolej trochę wody, żeby się lepiło). No i od mięsa zależy - polecam karczek.

Na końcu wszystkie kotlety wkładam do garnka i trochę podduszam - wtedy są mięciutkie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Wasze przepisy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach