Anka Gość
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 1:39 pm Temat postu: Restauracja meksykańska - The Mexican w Warszawie |
|
|
Po raz kolejny (przed zahaczeniem do Costa Caffee) miałam okazję odwiedzić meksykańską restaurację The Mexican w Warszawie. Niestety - menu, jakie było, takie jest - nikt nie usiadł nad tym, żeby je choć troszkę odświeżyć, tylko wydrukował nowe, bo już tamto było tak stare, że się rozpadało. A więc jak były tak są tortille pacnięte w ogromną ilość fasoli pinto, która przy tej ilości zabiła by smak każdego dania i skutecznie to robi, szczególnie, że po kilku kęsach ma się jej dość (sama ją używam do przygotowania takich danek i podana w sensownej ilości jest wyśmienita). Zielony sos (guacamole? - nie wydaje mi się, ale nie jestem ekspertem) jest bez smaku, a dania na karcie walentynkowej (ot zdarzyła się wkładka, coś nowego) nie mają nic wspólnego z kuchnią meksykańską - ciężko nawet było się dopatrzyć przy kurczaku nachosów, w których miał być podawany, do tego hipermarketowy ser żółty - koszmar, danie nie do zaakceptowania. Samo miejsce mi się bardzo podoba, ma fajny klimat (no może oprócz tych białych papierowych obrusów z pieczątką restauracji, które jakoś nie pasują mi tutaj), uwielbiam też ich truskawkową grande margherite niestety, na dania kuchni meksykańskiej się tam długo nie wybiorę - może ktoś z was zna miejsce godne polecenia w Warszawie? |
|