| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ela Gość
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 2:51 pm Temat postu: Jazz Bistro Wałbrzyska |
|
|
Chciałam podzielić się opinią o Jazz Bistro Wałbrzyska. Do jniedawna mój ulubiony barek do zjedzenia mniejszych i większych przekąsek. Niestety obecnie nikomu nie polecam. Sałatki popsuły się bardzo!!!. Jedliśmy sałatkę na szpinaku - duże powiędnięte liscie, mało podsmażony boczek i zamiast sosu - po prostu oliwa. Sałatka z rzymską sałatą - zwiędnięte liście aż brązowe na końcach, bez smaku łosoś. Lody małe i z grudkami zamrożonej wody w środku. Jedyne co było dobre to kawa. Obsługa też byle jaka. Kelnerki niby się nudzą ale nie przejawiają żadnego zainteresowania klientami. Ogólnie wygląda na to jakby zmieniła się cała obsługa lokalu łącznie z kucharzem.
Czy ktoś ma podobne wrażenia.
Ela |
|
| Powrót do góry |
|
 |
portyn Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 12:30 pm Temat postu: Jazz bistro land bardzo się pogorszył! |
|
|
| Podzielam Pani zdanie, jedzenie bardzo sie pogorszyło, żurek, cebulowa i barszcz to dosłownie tragedia, sama woda... naleśniki też jak sie trafi, raz suche, raz mało nadzienia a czasem bardzo dobre. Zauważyłem również, że często są podawane nieświeże warzywa, to aż z daleka widać!!! A jeśli chodzi o obsługę to naprawdę bardzo różnie, najbardziej nie lubię kiedy złożę zamówienie po czym przychodzi kelner i mówi, że tego jednak nie ma! przecież to jest niepoważne! i niedopuszczalne są dla mnie takie sytuacje, jak np. kłócenie się (chyba z nową młodą managerką) na barze. Gdyby ta Pani miała trochę większe doświadczenie to może wiedziałaby, że nie wypada robić uwag obsłudze na barze, jak to wygląda! Nie mówię już o tym, że za każdym razem kiedy akurat ona jest w restauracji czekam bardzo długo na fakturę, po czym przynosi ją wydrukowaną z błędem, np. na zerową kwotę! Może pora się nauczyć podstawowych obowiązków albo zmienić pracę! A ja już tam przestałem przychodzić, jest mnóstwo lepszych restauracji.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gość Gość
|
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 11:30 am Temat postu: |
|
|
| Jestem częstym bywalcem tej "restauracji". Powiem szczerze, że lubię jedzenie tego barku, choć czasem rzeczywiście można się go przyczepić... Jeśli chodzi o obsługę, to szczerze powiedziawszy nie nadążam ze zmianami:) Jeszcze rok temu była stała obsługa, której nie można było nic zarzucić, później zmienił się chyba cały skład, ale panie również były miłe i przynajmniej znały menu, potrafiły coś doradzić i wszystko przynosiły w odpowiedniej kolejności:) po prostu były bardziej profesjonalne. W tej chwili kiedy nie wejdę, to widzę nowe twarze, kompletnie nie znające karty. Jest mnóstwo pomyłek i kilka razy dostałem to czego wcale nie zamawiałem. Nie jestem problemowym człowiekiem, ale czasami naprawdę drażni mnie olewczy stosunek kelnerów i brak zainteresowania klientem. nie można tego zrzucić na dużą ilość gości i wiele obowiązków, bo bardzo rzadko tak jest, że cała sala jest pełna. A poza tym lokal jest tak mały, że trzy osoby obsługując e to naprawdę bardzo dużo. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawelry Gość
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 10:24 pm Temat postu: dobry lunch w dobrej cenie |
|
|
Pracuję niedaleko Landu. Do JB wpadam na lunch dosyć często. Dość duży wybór w niepozornym lokalu. Mało miejsca ale wystarczająca ilosc stolikow.
Jedzenie mogę spokojnie polecić. Alternatywa dla pierogów z pobliskiej restauracji. Polecam zupę czerwonej soczewicy, a na drugie placki z łososiem bądź też dobre sola z kurkami. Choć to Ursynów to wykonanie i smak dań równy śródmiejskim restauracjom. W weekendy zdarza mi się wpadać z dzieckiem na sławne 'łupkichrupki'. Dzieci dostają kredki, więc są zajęte a my z narzeczoną mamy wtedy odrobinę spokoju.
Obsługa rzeczywiście się zmieniła (dosyć częste zmiany kelnerek), ale nie mogę złego słowa powiedzieć. Menedżerki rzeczywiście chyba zmieniły się ale moim zd. na lepsze, przynajmniej ładniejsze hehe, ale nie one tu najważniejsze. Dziewczyny szybkie i miłe, nawet zdarzyło mi się widzieć nowa Panią menedżerkę pomagającą kelnerkom przy obsłudze gości, tak apropos 'managmentu'. Rzadki widok w stołecznych knajpach.
Kolegom zdarza sie zamawiać jedzenie do firmy. Jedyną wadą tego miejsca jest roznoszący się dym papierosowy (brak podziału lokalu). Pomysł na szybki lunch na Ursynowie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 4:32 pm Temat postu: |
|
|
hehe, to raczej mleczny barek z wysokimi cenami a nie restauracja! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gość Gość
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 5:08 pm Temat postu: |
|
|
Często odwiedzam restaurację Jazz Bistro. Powiem szczerze, że w każdej z nich mam swoje ulubione dania. Tak samo cenie sobie kuchnię Jazz Bistro w Landzie. Uważam, że mają tam pyszne naleśniki, interesujące "wkładki do menu" oraz moje ulubione herbatki z owocami. Jedyne czego brakuje w obfitej karcie menu to zastawy lunchowe (moim zdaniem).
Jeśli chodzi o wystrój lokalu to rzeczywiście nie widzie się dlaczego poprzednia osoba nazwala to miejsce mlecznym barem;) Lokal jest bardzo mały, do tego ma malutkie stoliki i jest strasznie "ciasno i niewygodnie". Ogólnie to brakuję tam prywatności, można słyszeć rozmowy osób siedzących dwa stoliki dalej... Ten lokal ma być chyba bardziej barkiem-bistro, ale mimo wszystko każdy woli mieć odrobinę prywatności przy obiedzie ze znajomymi czy rodziną. Niestety Jazz Bistro w Landzie nie dorównuje wystrojem i atmosferom pozostałym...
Zgodzę się z poprzednikami, że obsługa bardzo często się zmienia (to chyba nie świadczy dobrze o szefostwie i managerach;) ) Kiedyś obsługa rzeczywiście była bardziej profesjonalna, w tej chwili nie zna dobrze potraw i jest bardziej wyluzowana, nieinteresującą się klientem (niestety...) Zaś co do nowej pani manager (o której tak głośno się tu zrobiło ) to zgodzę się z tym, że jest miła dla klientów, lecz z fakturami to rzeczywiście ma problem (zawsze się długo czeka i do tego dwukrotnie zdarzył mi się błąd). No tak miła dla klientów, lecz dla kelnerów to chyba niebardzo... również byłam świadkiem jej głośnych "uwag,komentarzy".
Ogólnie Jazz Bistro w Landzie nie należy do moich ulubionych restauracji, wiele się zmieniło, no i mój ulubiony żurek też się pogorszył... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaja Gość
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 8:33 am Temat postu: |
|
|
Powiem krótko:
- jedzenie: całkiem dobre, choć różnie to bywa
- wystrój: całkiem bez klimatu i atmosfery
- obsługa: tragiczna
- ceny: całkiem spore jak na taki barek
- wkurzająca rzecz: nigdy nie dają paragonów fiskalnych tylko jak oni to nazywają "przedrachunki" czy jakoś tak, w każdym razie niefiskalne paragoniki. Za każdym razem słyszę, że dlatego, bo nie wiedzą czym goście będą płacić, gotówką czy kartą i muszą to sobie zaznaczać. Jest bardzo ciekawe, zwłaszcza że ja zawsze zaznaczam, że będę płacić gotówką, a paragonu zawsze brak! Czyżby stosowano jakieś "machlojki" ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lubomir Gość
|
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 10:34 am Temat postu: Typowa kawiarnia w centrum handlowym |
|
|
| Nie spodziewajmy sie rewelacji w końcu to centrum handl. Mała knajpka usytuowana tuż przy wejściu do Centrum Handlowego LAND. Duży wybór dań restauracyjnych, ale jest sporo pozycji bardziej kawiarnianych jak kawy, ciasta itp. Z racji tego, że jestem wegetarianinem, przeważnie wybieram sałatki. Polecam z groszkiem i krewetkami oraz z serem feta i soczewicą. Nie przeszkadza mi zbytnio brak zakazu palenia, choć rzeczywiście może być utrudnieniem dla gości. Obsługa? Mogłoby być lepiej, ale nie jest najgorzej. Nie oczekujmy też obsługi jak w wysokiej klasy restauracji bo i tam płacimy więcej. Nie dziwie się menedżerce, że złości się na obsługę skoro jak widać (po postach) nie dają rady. O menedżerce mam dobre zdanie, nie zauważyłem powyższych zastrzeżeń. Jej praca nie polega na siedzeniu na sali, pomyłek na fakturze nie zdarzyło mi się mieć, a co do krzyczeniu na obsługę to nie widziałem i trudno mi uwierzyć w opinie niektórych osób ze wzgl. na syt. których byłem świadkiem. Skoro jest nowa (tak?) ma chyba prawo do pomyłek. Nie powinniśmy tu pisać na jednostkach, a skupić się jednak na samej restauracji. Nie bronię jej, ale nie widzę sensu, żeby się skupiać na menedżerce. Obsługa się pogorszyła i możliwe, że powinna zostać zmieniona, ale być może ciężko o nowych dobrych pracowników, próbuję wczuć się w sytuację. Dla mnie jako stałego gościa warszawskich restauracji i portali gastronomicznych mamy tu do czynienia z czarnym PR. Ceny są średnie, ale pretendują w górę. Odpowiednie do zamawianych porcji i smaku. Bez problemu można poprosić o podpieczenie i nie miałem z tym żadnego problemu. Lokal ma specyficzny kształt ponieważ lekko zakręca co może odpowiadać za niedostatek miejsca (ułożenie stolików). Reszta standardowo: wystrój, gazety do czytania, bar. Na pewno nie polecam na spotkania integracyjne w myśl naszej-klasy, nie sprawdza się. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Daria Gość
|
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 1:09 am Temat postu: |
|
|
| Totalna bzdura, ta cała managerka pracuje już prawie rok w tej restauracji! Zgadzam się z co do pomyłek i długim czekaniem na faktury, to paranoja. Do tego super świeci przykładem - długie rozpuszczone włosy w gastronomii. Gratuluje doświadczenia!!! Do obsługi nie mam większych zastrzeżeń, mimo to zgodzę się z poprzednikami, totalnie nie znają karty menu;/ Jedzenie całkiem dobre, choć ceny są troszkę wygórowane, np. 29 zł za sam kawałek mięsa bez żadnych dodatków! A co do wystroju to brak słów- mleczny bar:) właściciel chyba zapomniał o tej restauracji:) reszta jego lokali jest w zdecydowanie lepszym guście... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz Gość
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 10:49 pm Temat postu: |
|
|
| dobra lokalizacja, dobre jedzenie, tandetny "wystrój", straszna obsługa, brak przenośnego terminala! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ofca Gość
|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 12:11 am Temat postu: |
|
|
Nie wiem jak inne, ale lokal przy Pięknej jest beznadziejny nie tylko pod kątem jakości obsługi, ale również pod wszystkimi innymi. Dania, których przyszło mi spróbować to np. zupa cebulowa (czyt. woda o smaku cebuli), czy pierś kurczaka z grilla lekko przypalona (dosyć równomiernie - może ten grill to patelnia?). Obłożenie lokalu na oko 40% (nie wiem jak drugiej części, bo lokal rozdzielony jest na dwa, oddzielone od siebie publiczną przestrzenią), ale mimo tego na menu czekaliśmy kilka minut, a kolejne kilka na przyjęcie zamówienia. Z naszej grupy (3 osoby) nikt nie był zadowolony z tego co dostał. Wielkość i forma zawartości talerza sugeruje, że to bardziej muzeum a nie restauracja - można tu przyjść popatrzeć na jedzenie, a nie się najeść. Na koniec stała się rzecz niespodziewana, pierwszy raz coś stało się szybko; nim dobrze odłożyliśmy sztućce, kelner zjawił się ze swoim 'podać coś jeszcze', i rachunek (pierwsza duża rzecz, która pojawiła się na stole) opiewający na skromne 140 PLN już po chwili był gotowy do opłacenia.
Gdyby ktoś nie pojął treści powyżej, podsumuję krótko: nie polecam, odradzam. Tym, którym podoba się Jazz Bistro sugeruję rozejrzeć się po swojej okolicy - pewności mi nie brak, że znajdziecie lepszy i tańszy lokal. O ile jakość jedzenia w innych JB może być lepsza, to zapewne jego ilości zostaną podobne, a te w żadnym wypadku nie uzasadniają cen w menu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|