Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Enoteka Polska

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Opinie o lokalach z serwisu Gdziezjesc.info -> Mazowieckie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gdziezjesc.info
Mistrz nad mistrzami
Mistrz nad mistrzami

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 7:28 am    Temat postu: Enoteka Polska Odpowiedz z cytatem

Enoteka Polska

Adres:
ul. Długa 23/25
00-238 Warszawa

Opis:
Enoteka Polska to wyjątkowe połączenie winiarni, restauracji i sklepu z winami. Oprócz kilku sal restauracyjnych na gości czeka również kameralny i urokliwy ogródek letni. W Enotece można napić się wyjątkowych win pochodzących z bezpośredniego importu od najbardziej renomowanych producentów Włoch i Austrii oraz skosztować niezwykle smacznych dań kuchni włoskiej. W restauracji, oprócz bardzo dobrego jedzenia, czeka na gości miła niespodzianka, gdyż ceny wina w restauracji są takie same jak w sklepie (nie doliczamy tzw. korkowego). Organizujemy degustacje win i inne imprezy.
Powrót do góry
maaaalutka
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 7:27 pm    Temat postu: warszawa winiarnia Enoteka Odpowiedz z cytatem

winiarnia Enoteka to całkiem miłe miejsce na spotkanie ze znajomymi przy lampce winka, szczególnie, że raz na jakiś czas mają sporo fajnych promocji. nie jest mi tam akurat po drodze, więc bywam trochę rzadziej niż w mielżyńskim, ale ogólnie nam się kilkukrotnie podobało n
Powrót do góry
kocham wino
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 8:59 pm    Temat postu: super lokal Odpowiedz z cytatem

Nareszcie byłam i ja w Enotece i strasznie zaluje, ze tak dlugo zwlekalam z odwiedzeniem tego lokalu.

Wino fantastyczne. Faktycznie skupiaja sie na winach wloskich i fajne jest to, ze sa sami dla siebie importerem (wina sa niepowtarzalne i do kupienia na rynku polskim wylacznie u nich). Jest w czym wybierac.

Zaskoczylo mnie to, ze nie maja korkowego, ktore zazwyczaj sprawia, ze wino w restauracjach lezy poza zasiegiem wielu osob. Tutaj kosztuje dokladnie tyle ile w enotekowym sklepie.

Porcje spore i raczej adekwatne do ceny. Talerz rozmaitosci ledwie miesci to, co na nim klada. Skladniki mozna dobrac. Nie posmakowala mi jedynie mortadela, ale za to niezle bylo focaccio, ktore robia na miejscu. Carpaccio jedno z lepszych, jakie jadlam.

Obsluga ok, choc nie wyśmienita. A moze po prostu dopiero sie uczy.

Wnetrze minimalistycznie urzadzone i przestronne, co jest mila odmiana po jakiejs dziwnej warszawskiej gastrofazie na lokale-klitki.

Ja tam wroce.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Mazowieckie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: