Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

BORPINCE

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Opinie o lokalach z serwisu Gdziezjesc.info -> Mazowieckie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gdziezjesc.info
Mistrz nad mistrzami
Mistrz nad mistrzami

PostWysłany: Pią Lip 28, 2006 9:57 am    Temat postu: BORPINCE Odpowiedz z cytatem

BORPINCE

Adres:
ul. Zgoda 1/3
00-018 Warszawa

Opis:
Nasza karta zawiera bardzo rozbudowane opisy smaków, aromatów i pochodzenia win, czyta się ja niemal jak podręcznik someliera, ale tym sposobem chcemy "zdradzić" czego można się spodziewać w butelce. W karcie nie zabrakło reprezentantów najbardziej znanych regionów winiarskich na Węgrzech takich jak Tokaj, Eger, Villany, Szekszard czy okolice Balatonu. Dzięki ceremoniom degustacji win Borpince to nie tylko restauracja ale i winiarnia, w której nie tylko można się napić wina ale i sporo o winach i kulturze winiarskiej dowiedzieć.
Powrót do góry
Google
Sponsor

PostWysłany: Pią Lip 28, 2006 9:57 am    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
Adela
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sro Mar 24, 2010 10:43 am    Temat postu: Nieprzeciętna kuchnia węgierska Odpowiedz z cytatem

Muszę przyznać, że odwiedzając Borpince miałam mieszane uczucia, jako że nie znałam wcześniej węgierskiej kuchni.
Jednak tamteksza kuchnia przypadła mi bardzo do gustu. W ogóle to miejsce bardzo przyjemne.
Ciekawie urządzona piwnica cała murowana w cegle - no ja lubię takie klimaty. A poza tym bardzo miła obsługa i przepyszne winko- również regionalne węgierskie.
Jeśli szukacie nastrojowego i przytulnego miejsca gdzie podają smaczne jedzenie i pyszne winko albo jak macie ochotę na romantyczny wieczór we dwojga to stanowczo polecam właśnie Borpince.
Aa i jeszcze muzyka węgierska w tle!n
Uważam że warta polecenia:)
Powrót do góry
meliska
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 1:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trzeba przyznać, ze miejsce specyficzne-ale w pozytywnym aspekcie. Klimatycznie a co najważniejsze smacznie. Ja lubuje się w ostrych daniach więc dla mnie ich menu jest apetyczne. Ceny pozwalają na eksperymenty kulinarne n
Powrót do góry
inka
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sro Cze 16, 2010 10:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niedługo mam urodzinki i tak się zastanawiam gdzie sobie wyskoczyć z tego tytułu n Niekoniecznie z duża ekipą, może 2, 4 osoby i tak myślę o Borpince, weszłam na stronkę, nawet tam mają jakieś promocje wakacyjne (szkoda, że nie urodzinowe;) no a ze impreza w lipcu to klimat piwnicy jak najbardziej wskazany n
Powrót do góry
maciejka
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pią Lip 09, 2010 9:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj wskazany wskazany. A panuje tam rzeczywiście fajny chłodek. Pachnie tam takim drewnem, pewnie stojące beczki wydzielają taki zapach, bardzo przyjemny z resztą tym bardziej, że to beczki po winie ;P a propos wina, mają tego trunku całkiem sporo, ich winoteka zrobiła na mnie duże wrażenie. Ale największe menu n Pycha, pycha i jeszcze raz pycha! No gulasz z goluszkami to mają wspaniały. Albo polędwiczki z leczo! Trzeba tam pójść przynajmniej raz żeby zobaczyć to menu, przepraszam-posmakować.
Powrót do góry
IamwhoIam
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Mar 17, 2011 3:35 pm    Temat postu: smacznie Odpowiedz z cytatem

Dla mnie bomba. Jedyne do czego mogłabym się doczepić to dość wysokie ceny, ale przynajmniej porcje są duże.
Super lokalizacja i wystrój.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Mazowieckie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: