Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Brokuły!
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Porady
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hauabaua69
Nowy
Nowy


Dołączył: 18 Sie 2015
Posty: 3

PostWysłany: Wto Sie 18, 2015 1:39 pm    Temat postu: Brokuły! Odpowiedz z cytatem

Witam.
Pragnę podzielić się pewną radą która w dość nieoczekiwany sposób pomogła mi gotować... Brokuły. Pewna doświadczona kucharka powiedziała mi, aby do gotujących się brokułów dodać łyżeczkę cukru! Usuwają fujskawy aspekt smakowy z tych cudownych warzyw! Takie brokuły świetnie komponują się z sosem serowym i makaronem penne albo tagliatelle.
Powrót do góry
Google
Sponsor





PostWysłany: Wto Sie 18, 2015 1:39 pm    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
Milena
Nowy
Nowy


Dołączył: 02 Wrz 2014
Posty: 7

PostWysłany: Sro Sie 19, 2015 12:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie to zbedny zabieg bo borkułki i bez tego sa pyszniutkie, ale z ciekawosci spróbuje
Powrót do góry
hauabaua69
Nowy
Nowy


Dołączył: 18 Sie 2015
Posty: 3

PostWysłany: Wto Sie 25, 2015 8:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polecam dzieciom, że tak zacytuję klasyka. Trochę stępia brokułowość i dzieciom łatwiej przełknąć!
Powrót do góry
PizzeriaZuzola.pl
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 10 Cze 2015
Posty: 143

PostWysłany: Sro Lis 25, 2015 1:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem dodanie cukru do brokułów tylko zepsuje ich smak,więc nie warto robić tego na siłę. brokuły to bardzo fajny dodatek np do pizzy.
Powrót do góry
DariaK
Nowy
Nowy


Dołączył: 14 Gru 2015
Posty: 7

PostWysłany: Pon Sty 25, 2016 11:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uwielbiam brokuły, ale cukru jeszcze do nich nie dodawałam nigdy, będę musiała spróbowaćn
Powrót do góry
PizzeriaZuzola.pl
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 10 Cze 2015
Posty: 143

PostWysłany: Wto Lut 16, 2016 1:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W takim razie daj znać czy Ci smakowały,bo ja w dalszym ciągu mam wątpliwości i chyba raczej nie będę testować na żywo n
Powrót do góry
Vitrum
Nowy
Nowy


Dołączył: 24 Lut 2016
Posty: 12
Skąd: Gorzów

PostWysłany: Sro Lut 24, 2016 4:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brokuły w cieście smażone we frytkownicy! Do tego frytki, najlepiej takie zakręcone. Specjalną maszynkę do pokrojenia ziemniaka w spiralkę, frytkownicę zresztą też można znaleźć na http://emaks.pl/gastronomia-1/frytownice-elektryczne.html, a ciasto:
mleko, jajko, mąka, proszek do pieczenia. Różyczki brokuła zanurzyć w cieście i smażyć w dobrze rozgrzanej fryturze, następnie odsączyć na bibułce.
Powrót do góry
serenada
Nowy
Nowy


Dołączył: 25 Lut 2016
Posty: 6

PostWysłany: Czw Lut 25, 2016 11:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brokuły najlepiej ugotować na parze - wtedy są najsmaczniejsze.
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sro Mar 09, 2016 1:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i zdrowsze
Powrót do góry
MagdaMagda
Nowy
Nowy


Dołączył: 07 Lip 2015
Posty: 14

PostWysłany: Sro Mar 30, 2016 10:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brokuły i cukier? Dla mnie to brzmi jak herezja Shocked Ja gotuję tylko na parze - i to w "domowym parowarze", czyli durszlaku na garnku z np. gotującym się ryżem do obiadu albo np. kaszą gryczaną, jaglaną. Zawsze pilnuję, żeby były delikatnie miękkie i żeby nie straciły swojego koloru. Do jakiegokolwiek obiadu warto je dodawać - z racji tego, że jem je tak na "sucho", nie wyobrażam sobie ich słodzenia, fuj, niczego na co dzień nie słodzę...No i jakiekolwiek warzywa gotuję na parze w ten sposób, unikam ich smażenia z mięsem. n
Powrót do góry
Vitrum
Nowy
Nowy


Dołączył: 24 Lut 2016
Posty: 12
Skąd: Gorzów

PostWysłany: Pią Lip 01, 2016 7:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A wiecie, że brokuły należą do tych produktów, które dostarczają mniej energii, niz potrzeba na ich zmetabolizowanie? Na surowo oczywiście. Czyli w odchudzaniu - ideał!
Powrót do góry
aleksander07
Nowy
Nowy


Dołączył: 15 Lip 2016
Posty: 1

PostWysłany: Nie Lip 24, 2016 11:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A potwierdzam powyższe słowa, to idealne rozwiązanie rzeczywiście. Takie fakty przydadzą mi się w http://www.projekt-wem.pl/rolety/rolety-dzien-noc-warszawa gdzie na co dzień pracuję przy roletach n

Ostatnio zmieniony przez aleksander07 dnia Pią Lip 29, 2016 8:19 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Projekt36.pl
Początkujący
Początkujący


Dołączył: 27 Lip 2016
Posty: 25

PostWysłany: Czw Lip 28, 2016 7:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja często bazuje na brokułach jako jednym ze składników,np: podczas obiadu i potwierdzam,że są bardzo smaczne oraz zdrowe,szczególnie teraz jako lekka potrawa na lato.
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sro Sie 31, 2016 6:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja śmigam na siłownie i też każą dużo brokuł jeść. Więc jem. Co więcej, mi w ogóle nie przeszkadza ich zapach n Najczęściej na oleju z pestek winogron - smażę. Ale na parze też mi się zdarza - są wtedy palce lizać n
Powrót do góry
kacperro11
Nowy
Nowy


Dołączył: 31 Sie 2016
Posty: 4
Skąd: Ełk

PostWysłany: Sro Sie 31, 2016 6:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a śmigam na siłownie i też każą dużo brokuł jeść. Więc jem. Co więcej, mi w ogóle nie przeszkadza ich zapach n Najczęściej na oleju z pestek winogron - smażę. Ale na parze też mi się zdarza - są wtedy palce lizać n
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Porady Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group