| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gdziezjesc.info Mistrz nad mistrzami

|
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 9:08 am Temat postu: CALABRIA Trattoria Pizzeria |
|
|
Adres:
ul. Warszawska 58c, CH Galeria Gawra 02-496 Warszawa
Opis: TRATTORIA PIZZA CALABRIA Oferujemy naszym Gościom włoskie specjały, dużo makaronów oraz świeże ryby i owoce morza. Naszą specjalnością jest pizza wypiekana w piecu opalanym drewnem oraz przekąski przyrządzane i serwowane w glinianych naczyniach. Posiadamy również odzielną salę w której organizujemy imprezy okolicznościowe oraz letni ogródek, który znajduje się na dachu budynku. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google Sponsor

|
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 9:08 am Temat postu: Przerwa na reklamę |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
odrobina Nowy

|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 2:13 pm Temat postu: Obsługa żenada |
|
|
Jedzonko bardzo smaczne ale obsługa... tragedia
U młodej kelnereczki blondyneczki wieczny foch na twarzy. Widać liczy tylko na napiwki powyżej 100zł. Miałam wrażenie że sie bardzo zmuszają do obsługiwania jeśli nie widzą grono "prezesów" przy stoliku z grubym porfelem:) Więcej nie pójde. Lepiej zrobie jak zamówie jedzonko do domu..
A i jeszcze jedno. Ludzie patrzcie na rachunki. Kobitki liczyć nie potrafią i jedna rzecz przemnożą razy 3 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ryba Nowy

|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 4:17 pm Temat postu: rezerwacja |
|
|
| Uważajcie jeśli chcecie zarezerwować salę lub nawet stolik. Ta "usługa" jest płatna. Niewiadomo ile. Nikt o tym nie informuje dopiero na rachunku zobaczycie cenę. Znajomi za rezerwację samej sali mieli zapłacić 500zł. a my w sobotę za rezerwację stolika na 6 osób 27zł. Uważam że to skandal. Ceny nie są tam małe - piwo 9 zł. Zniechęciłam się do Calabrii. Na pewno już nie zarezerwuję stolika |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jedzer :) Nowy

|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 5:17 pm Temat postu: restauracja calabria warszawa |
|
|
fajne miejsce na popołudniowy odpoczynek.
nie wiem, dlaczego narzekacie na obsługę - miła, spokojna, pomocna
pizza bardzo smaczna, pycha bruschetty (w sam raz na przystawkę przed pizzą ) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
asia Gość
|
Wysłany: Sro Wrz 21, 2011 10:03 am Temat postu: świetna włoska kuchnia |
|
|
Wczoraj mieliśmy z mężem ogromną przyjemność zjeść kolację w Trattoria Calabria. Zarezerwowaliśmy stolik dla 2 osób, dzień wcześniej, nie zauważyłam żadnej dopłaty z tego tytułu. Przy rezerwacji zapytano mnie czy stolik ma być dodatkowo nakryty obrusem, ze świecami i kwiatami i to rzeczywiście jest dodatkowo płatne 10% wartości rachunku, ale nie jest obowiązkowe.
Jedzenie w Calabrii naprawdę doskonałe, makarony prawdziwie włoskie, świetnie doprawione. Rewelacyjny jest również deser lodowy z prażonymi migdałami (lody własnego wyrobu). Pizza wypiekana w piecu na drewno. Wszystko naprawdę bardzo nam smakowało i na 100% tam wrócimy, bo tyle jeszcze dań do spróbowania
Co do obsługi to zajmowała się nami filigranowa brunetka, bardzo uprzejma i uśmiechnięta, nie natrętna, co się zdarza w wielu restauracjach w Warszawie, żadnego podchodzenia w trakcie posiłku i pytania "czy na pewno wszystko w porządku" kiedy właśnie mamy pełną buzię. Dodatkowo kiedy już poprosiliśmy o rachunek, kelnerka razem z nim przyniosła nam po kieliszku słodkiego alkoholu i złożyła życzenia w okazji rocznicy ślub (szok).
Co do cen uważam, że na Warszawskie standardy wcale nie są wygórowane, ale jeśli ktoś porównuję restaurację z pizza hut lub da grasso, no cóż..........
SERDECZNIE POLECAM  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monikson1234 Gość
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 10:28 am Temat postu: Juz nie ulubiona restauracja.... |
|
|
Pragne podzielic sie swoimi odczuciami co do ostatniej niedzielnej wizyty w tej " RODZINNEJ" restauracji. Zabrałam meza na niedzielny obiad liczac na przyjemne spedzenie wolnego dnia. i jak bardzo sie mylilam...
usiedlismy przy stoliku pod oknem po dluzszym czasie podeszla do nas kelnrka i zaproponowala zupy na poczatek. idac za jej namowa dalismy sie na to skusic a potem wzielismy jeszcze pizze. No i sie zaczelo. Czas oczekiwania na zupe wyniosl - UWAGA - ponad 30minut!!! NA 2 ZUPY !! zero zainteresowania ze strony kelnerki naszym oczekiwaniem, a widok kucharzy rozmawiajacych caly czas z pizzerem w tym czasie BEZCENNY. Zeputy niedzielny wypad do restauacji. o reszcie pobytu nie bede nawet wspominac...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ja z ursusa Gość
|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 12:03 am Temat postu: wg mnie za słono |
|
|
| Wróciłam ostatnio tu kilkukrotnie po wielomiesięcznej nieobecności. Semifredo jak zawsze pyszne i znów dostaliśmy wielkie porcje tej pychoty, za to zupy, makaron, ryba i pizze zdecydowanie za słone, przeprawione. Albo kucharz zakochany, albo stępił swe kupki smakowe na glutaminianie itp. Zwłaszcza w knajpie to zbrodnia, bo dosolić każdy może sam, jeśli potrzeba. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|