Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

CALABRIA Trattoria Pizzeria

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Opinie o lokalach z serwisu Gdziezjesc.info -> Mazowieckie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gdziezjesc.info
Mistrz nad mistrzami
Mistrz nad mistrzami

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 9:08 am    Temat postu: CALABRIA Trattoria Pizzeria Odpowiedz z cytatem

CALABRIA Trattoria Pizzeria

Adres:
ul. Warszawska 58c, CH Galeria Gawra
02-496 Warszawa

Opis:
TRATTORIA PIZZA CALABRIA Oferujemy naszym Gościom włoskie specjały, dużo makaronów oraz świeże ryby i owoce morza. Naszą specjalnością jest pizza wypiekana w piecu opalanym drewnem oraz przekąski przyrządzane i serwowane w glinianych naczyniach. Posiadamy również odzielną salę w której organizujemy imprezy okolicznościowe oraz letni ogródek, który znajduje się na dachu budynku.
Powrót do góry
Google
Sponsor

PostWysłany: Sro Maj 30, 2007 9:08 am    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
odrobina
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sob Lut 09, 2008 2:13 pm    Temat postu: Obsługa żenada Odpowiedz z cytatem

Jedzonko bardzo smaczne ale obsługa... tragedia
U młodej kelnereczki blondyneczki wieczny foch na twarzy. Widać liczy tylko na napiwki powyżej 100zł. Miałam wrażenie że sie bardzo zmuszają do obsługiwania jeśli nie widzą grono "prezesów" przy stoliku z grubym porfelem:) Więcej nie pójde. Lepiej zrobie jak zamówie jedzonko do domu..
A i jeszcze jedno. Ludzie patrzcie na rachunki. Kobitki liczyć nie potrafią i jedna rzecz przemnożą razy 3n
Powrót do góry
ryba
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pon Lut 18, 2008 4:17 pm    Temat postu: rezerwacja Odpowiedz z cytatem

Uważajcie jeśli chcecie zarezerwować salę lub nawet stolik. Ta "usługa" jest płatna. Niewiadomo ile. Nikt o tym nie informuje dopiero na rachunku zobaczycie cenę. Znajomi za rezerwację samej sali mieli zapłacić 500zł. a my w sobotę za rezerwację stolika na 6 osób 27zł. Uważam że to skandal. Ceny nie są tam małe - piwo 9 zł. Zniechęciłam się do Calabrii. Na pewno już nie zarezerwuję stolika
Powrót do góry
Jedzer :)
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 5:17 pm    Temat postu: restauracja calabria warszawa Odpowiedz z cytatem

fajne miejsce na popołudniowy odpoczynek.
nie wiem, dlaczego narzekacie na obsługę - miła, spokojna, pomocna
pizza bardzo smaczna, pycha bruschetty (w sam raz na przystawkę przed pizzą n )
Powrót do góry
asia
Gość

PostWysłany: Sro Wrz 21, 2011 10:03 am    Temat postu: świetna włoska kuchnia Odpowiedz z cytatem

Wczoraj mieliśmy z mężem ogromną przyjemność zjeść kolację w Trattoria Calabria. Zarezerwowaliśmy stolik dla 2 osób, dzień wcześniej, nie zauważyłam żadnej dopłaty z tego tytułu. Przy rezerwacji zapytano mnie czy stolik ma być dodatkowo nakryty obrusem, ze świecami i kwiatami i to rzeczywiście jest dodatkowo płatne 10% wartości rachunku, ale nie jest obowiązkowe.
Jedzenie w Calabrii naprawdę doskonałe, makarony prawdziwie włoskie, świetnie doprawione. Rewelacyjny jest również deser lodowy z prażonymi migdałami (lody własnego wyrobu). Pizza wypiekana w piecu na drewno. Wszystko naprawdę bardzo nam smakowało i na 100% tam wrócimy, bo tyle jeszcze dań do spróbowania n
Co do obsługi to zajmowała się nami filigranowa brunetka, bardzo uprzejma i uśmiechnięta, nie natrętna, co się zdarza w wielu restauracjach w Warszawie, żadnego podchodzenia w trakcie posiłku i pytania "czy na pewno wszystko w porządku" kiedy właśnie mamy pełną buzię. Dodatkowo kiedy już poprosiliśmy o rachunek, kelnerka razem z nim przyniosła nam po kieliszku słodkiego alkoholu i złożyła życzenia w okazji rocznicy ślub (szok).
Co do cen uważam, że na Warszawskie standardy wcale nie są wygórowane, ale jeśli ktoś porównuję restaurację z pizza hut lub da grasso, no cóż..........
SERDECZNIE POLECAM n
Powrót do góry
monikson1234
Gość

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 10:28 am    Temat postu: Juz nie ulubiona restauracja.... Odpowiedz z cytatem

Pragne podzielic sie swoimi odczuciami co do ostatniej niedzielnej wizyty w tej " RODZINNEJ" restauracji. Zabrałam meza na niedzielny obiad liczac na przyjemne spedzenie wolnego dnia. i jak bardzo sie mylilam...
usiedlismy przy stoliku pod oknem po dluzszym czasie podeszla do nas kelnrka i zaproponowala zupy na poczatek. idac za jej namowa dalismy sie na to skusic a potem wzielismy jeszcze pizze. No i sie zaczelo. Czas oczekiwania na zupe wyniosl - UWAGA - ponad 30minut!!! NA 2 ZUPY !! zero zainteresowania ze strony kelnerki naszym oczekiwaniem, a widok kucharzy rozmawiajacych caly czas z pizzerem w tym czasie BEZCENNY. Zeputy niedzielny wypad do restauacji. o reszcie pobytu nie bede nawet wspominac... Crying or Very sad
Powrót do góry
ja z ursusa
Gość

PostWysłany: Czw Sty 19, 2012 12:03 am    Temat postu: wg mnie za słono Odpowiedz z cytatem

Wróciłam ostatnio tu kilkukrotnie po wielomiesięcznej nieobecności. Semifredo jak zawsze pyszne i znów dostaliśmy wielkie porcje tej pychoty, za to zupy, makaron, ryba i pizze zdecydowanie za słone, przeprawione. Albo kucharz zakochany, albo stępił swe kupki smakowe na glutaminianie itp. Zwłaszcza w knajpie to zbrodnia, bo dosolić każdy może sam, jeśli potrzeba.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Mazowieckie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: