| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gdziezjesc.info Mistrz nad mistrzami

|
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 7:15 am Temat postu: Casa to tu! |
|
|
Adres:
ul. Nowy Świat 54/56 00-363 Warszawa
Opis: Restauracja "Casa to tu" to przytulnie urządzone wnętrze i wyśmienita kuchnia hiszpańska. Już przy samym wejściu czuć atmosferę południa Europy, a po przekroczeniu progu dociera do nas nęcący zapach potraw z czosnkiem, szynką iberyjską i ostrymi papryczkami piri-piri. Blask świec, delikatna woń kadzidełek i sale urządzone w ciepłych kolorach sprawia, że goście czują się tu kameralnie i błogo, przez co chętnie spędzają romantyczne wieczory jak i spotkania przy oryginalnym hiszpańskim tapas i doskonale dobranych winach. W każdy czw, pt i sb gra pochodzący z Francji dj Casso Amayor. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google Sponsor

|
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 7:15 am Temat postu: Przerwa na reklamę |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Midian Gość
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 6:28 pm Temat postu: Wielkie rozczarowanie |
|
|
| Do Casy wybrałam się pełna nadziei na wyśmienity hiszpański posiłek. Zamówiłam omlet z ziemniaków ze szpinakiem ponieważ podobny przygotowała mi parę miesięcy wcześniej, po powrocie z Hiszpanii, koleżanka. Smakował mi wtedy bardzo niestety podobnego zmaku na próżno było szukać w Casa To Tu!...Mój omlet był zupełnie bez smaku i bez krztyny soli. Koleżanka, która siedziałą obok mnie i zamówiła podobny omlet z pomidorami i szynką Serrano, miała niestety taki sam kłopot. Gdy poprosiłyśmy kelnera o sól przyniósł ją po 15 minutach, kiedy omlet był już właściwie zimny. Również Sangria mimo, że dość droga (48 zł za dzbanek) bardzo rozczarowała - była po prostu gorzka. Sam lokal wystrój ma zachwycający - mnóstwo kameralnych salek, między którymi krąży się jak w zaczarowanym labiryncie. Niestety to wrażenie zepsuły toalety - nie domykające się drzwi, brak papieru i mydła. Już tam nie wrócę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
eeee Gość
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 10:34 am Temat postu: Re: Wielkie rozczarowanie |
|
|
| Midian napisał: | | Gdy poprosiłyśmy kelnera o sól przyniósł ją po 15 minutach, kiedy omlet był już właściwie zimny. |
15 minut co najmniej musiałam czekać na sam rachunek. Jedzenie fatalne, obsługa również pozostawia sobie wiele do życzenia. Ślamazarni, niekompetentni w większości sprawiają wrażenie jakby nie rozumieli co mówi się do nich. NIE POLECAM TEJ RESTAURACJI! Odpowiednia jest jedynie na drinka przy barze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|