Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Casa to tu!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Opinie o lokalach z serwisu Gdziezjesc.info -> Mazowieckie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gdziezjesc.info
Mistrz nad mistrzami
Mistrz nad mistrzami

PostWysłany: Sro Lut 27, 2008 7:15 am    Temat postu: Casa to tu! Odpowiedz z cytatem

Casa to tu!

Adres:
ul. Nowy Świat 54/56
00-363 Warszawa

Opis:
Restauracja "Casa to tu" to przytulnie urządzone wnętrze i wyśmienita kuchnia hiszpańska. Już przy samym wejściu czuć atmosferę południa Europy, a po przekroczeniu progu dociera do nas nęcący zapach potraw z czosnkiem, szynką iberyjską i ostrymi papryczkami piri-piri. Blask świec, delikatna woń kadzidełek i sale urządzone w ciepłych kolorach sprawia, że goście czują się tu kameralnie i błogo, przez co chętnie spędzają romantyczne wieczory jak i spotkania przy oryginalnym hiszpańskim tapas i doskonale dobranych winach. W każdy czw, pt i sb gra pochodzący z Francji dj Casso Amayor.
Powrót do góry
Google
Sponsor

PostWysłany: Sro Lut 27, 2008 7:15 am    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
Midian
Gość

PostWysłany: Pon Lip 18, 2011 6:28 pm    Temat postu: Wielkie rozczarowanie Odpowiedz z cytatem

Do Casy wybrałam się pełna nadziei na wyśmienity hiszpański posiłek. Zamówiłam omlet z ziemniaków ze szpinakiem ponieważ podobny przygotowała mi parę miesięcy wcześniej, po powrocie z Hiszpanii, koleżanka. Smakował mi wtedy bardzo niestety podobnego zmaku na próżno było szukać w Casa To Tu!...Mój omlet był zupełnie bez smaku i bez krztyny soli. Koleżanka, która siedziałą obok mnie i zamówiła podobny omlet z pomidorami i szynką Serrano, miała niestety taki sam kłopot. Gdy poprosiłyśmy kelnera o sól przyniósł ją po 15 minutach, kiedy omlet był już właściwie zimny. Również Sangria mimo, że dość droga (48 zł za dzbanek) bardzo rozczarowała - była po prostu gorzka. Sam lokal wystrój ma zachwycający - mnóstwo kameralnych salek, między którymi krąży się jak w zaczarowanym labiryncie. Niestety to wrażenie zepsuły toalety - nie domykające się drzwi, brak papieru i mydła. Już tam nie wrócę.
Powrót do góry
eeee
Gość

PostWysłany: Czw Wrz 01, 2011 10:34 am    Temat postu: Re: Wielkie rozczarowanie Odpowiedz z cytatem

Midian napisał:
Gdy poprosiłyśmy kelnera o sól przyniósł ją po 15 minutach, kiedy omlet był już właściwie zimny.

15 minut co najmniej musiałam czekać na sam rachunek. Jedzenie fatalne, obsługa również pozostawia sobie wiele do życzenia. Ślamazarni, niekompetentni w większości sprawiają wrażenie jakby nie rozumieli co mówi się do nich. NIE POLECAM TEJ RESTAURACJI! Odpowiednia jest jedynie na drinka przy barze.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Mazowieckie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: