Opis: Restauracja Cesarski Pałac powstała w 1994r. Cieszy się uznaniem wśród stałych już Klientów i zdobywa nowych dzięki wspaniałym daniom serwowanym tu na co dzień. Tradycyjne receptury kuchni seczuańskiej umiejętnie modyfikowane przez chińskich mistrzów sztuki kulinarnej. W Cesarskim Pałacu szczególnie polecamy gulasz po seczuańsku, kaczkę po pekińsku. Tshingis Chan pierwszy w Polsce Grill Mongolski gdzie można samodzielnie skomponować danie według własnego gustu. Do tego oryginalne przystawki i gorące bułeczki według chińskiej receptury za 55zl/os.
Byłam tam na kameralnej kolacji z sekretarzem ambasady chińskiej (spotkanie robocze 5-osobowe). Od niego dowiedziałam się, że jeżeli ambasada organizuje kolacje poza siedzibą, to właśnie tam, bo mają najlepszą kuchnię.
Siedzieliśmy w osobnej salce, ze stołem specjalnie przygotowanym do podawania kaczki po pekińsku (obrotowy). Ja takiej kaczki w życiu nie jadłam! W życiu! Niebo w gębie.