Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Gulasz Wieprzowy po myśliwsku

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Wasze przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MonikaC4
Nowy
Nowy


Dołączył: 13 Mar 2013
Posty: 1

PostWysłany: Sro Mar 13, 2013 12:50 pm    Temat postu: Gulasz Wieprzowy po myśliwsku Odpowiedz z cytatem

półtusze wieprzowe - 500 gramów
cebula - 1 sztuka
ząbek czosnku - 1 sztuka
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
kiełbasa wędzona - 100 gramów
mąka pszenna - 50 gramów
suszone grzyby - 30 gramów
ogórki kiszone - 2 sztuki
majeranek - 1 łyżka
Bulionetka Domowa Drobiowa - 1 sztuka
olej roślinny - 50 mililitrów
ziele angielskie - 2 sztuki
Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżeczka
liść laurowy - 2 sztuki
czarny pieprz ziarna - 4 sztuki


Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz wieprzowy po myśliwsku Gulasz wieprzowy po myśliwsku 4

45 minut 4 osób łatwe

Gulasz wieprzowy po myśliwsku - Sposób przygotowania:

Mięso pokrój w kostkę 1, 5 cm na 1, 5, nie musi być to dokładne, oprósz przyprawą do mięsa, czarnym pieprzem oraz mąką.
Kawałki mięsa obsmaż w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Smaż tak długo aż się zarumienią dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek, oraz pokrojoną w pół plastry kiełbasę Całość smaż jeszcze dwie trzy minuty, – jeśli wytopi się z byt dużo tłuszczu usuń jego nadmiar.
Dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostkę ogórki oraz grzyby wcześniej namoczone.
Całość zalej 800ml zimnej wody.
Potrawę zagotuj zbierz powstała pianę, dodaj przyprawy ( ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu). Gulasz gotuj pod częściowym przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut.
Pod koniec duszenia dodaj bulionetke drobiową. Na koniec gulasz dopraw do smaku majerankiem rozcierając go w ręku.
Powrót do góry
Google
Sponsor





PostWysłany: Sro Mar 13, 2013 12:50 pm    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
eKuchnia_com
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 07 Sie 2013
Posty: 148

PostWysłany: Sob Wrz 21, 2013 2:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za przepis,jako ze mamy jesień to w grę wchodzą wszelkie dania i przepisy "po myśliwsku",mogą okazać się bardzo przydatne.
Powrót do góry
MagdaMagda
Nowy
Nowy


Dołączył: 07 Lip 2015
Posty: 14

PostWysłany: Wto Lip 07, 2015 12:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może to dziwnie zabrzmi, ale mój mąż zawsze sobie życzy, żeby mu do gulaszu myśliwskiego dodawać whisky. Alkohol się wygotowuje, a pozostaje smak, który od razu kojarzy się z drzewami i lasem n Polecam Ballentinesa, bo z Grantem nie wyszło takie dobre, z innymi nie próbowałam http://www.ballantines.pl/#finest
Powrót do góry
PizzeriaZuzola.pl
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 10 Cze 2015
Posty: 143

PostWysłany: Wto Wrz 15, 2015 1:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polecałaś już whiskey w kilku wątkach i szczerze mówiąc to bardzo ciekawi mnie jak w praktyce wypada takie połączenie oraz czy faktycznie warto. W wolnej chwili spróbuję wg twojego przepisu i dam znać na forum:)
Powrót do góry
Andy
Nowy
Nowy


Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 12

PostWysłany: Pon Paź 12, 2015 8:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pyszotka!
Powrót do góry
PizzeriaZuzola.pl
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 10 Cze 2015
Posty: 143

PostWysłany: Pon Paź 12, 2015 10:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgodnie z obietnicą daje znać na forum,udało mi się przygotować gulasz wg Twojego przepisu,ale z tym aby dodawać tam whiskey to już kwestia gustu,mi osobiście znacznie lepiej smakuje bez alkoholu,wtedy przepis się sprawdza.
Powrót do góry
Katt
Początkujący
Początkujący


Dołączył: 21 Lip 2015
Posty: 29
Skąd: Tarnowskie Góry

PostWysłany: Wto Paź 20, 2015 8:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Whisky do mięsa? Jakoś mnie to zestawienie nie pasuje.
Powrót do góry
PizzeriaZuzola.pl
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 10 Cze 2015
Posty: 143

PostWysłany: Sro Lis 25, 2015 1:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Możesz się przełamać i zrobić troszkę na próbę,na pewno nie zaszkodzi a przynajmniej będziesz wiedzieć jak smakuje,jak mowa powyzej- lepszy jest bez alkoholu.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Wasze przepisy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group