| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gdziezjesc.info Mistrz nad mistrzami

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 7:39 am Temat postu: Hotel Borowina |
|
|
Adres:
ul. Gruntowa 4 05-520 Konstancin Jeziorna
Opis: Polska tradycyjna kuchnia, wyśmienite potrawy, soczyste dania, niezapomniane wrażenia estetyczne oraz pełen asortyment alkoholi z całego świata - to nasza propozycja kulinarna na każde spotkanie. Mamy nadzieję, że nie odrzucą Państwo okazji do spróbowania naszych wypieków, wykwintnych potraw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google Sponsor

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 7:39 am Temat postu: Przerwa na reklamę |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
KaTKaT Nowy

|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 6:19 pm Temat postu: Wesele we wrześniu |
|
|
Witam,
jako, że miałam przyjemność mieć wesele w tym Hotelu to go polecę. Teren hotelu jest ładny, są ogródki, więc goście mogę wyskoczyć na papieroska lub zaczerpnąć powietrza. Jednocześnie mogą odbywać się tam 2 wesela, ale absolutnie jedna sala nie zagłusza drugiej. Miejsca do parkowania jest dużo, pokój dla pary młodej oczywiście wliczony w cenę. Minusem jest to, że Hotel znajduje się troszeczkę na uboczu, ale można poprosić o kontakt do busiarzy i się dogadać co do transportu gości. Mu wynajęliśmy busik spod kościoła do hotelu oraz 3 transporty w nocy o 1, 3 i 5. Najpotrzebniejszy okazał się kurs o godzinie 5 rano
Ilość jedzenia była nie do przejedzenia. Poza tym było bardzo smaczne. Ja osobiście nie miałam miejsca na spróbowanie czegokolwiek poza daniami gorącymi i tortem (tort można zamówić w Hotelu, ale można i własny).
Jedyne co mi się rzuciło w oczy na minus, to chyba zbyt mała ilość kelnerów na sali, gdyż było tak, że jedni goście już skończyli jeść, a inni jeszcze nie dostali.
Polecam opcję pt.wiejski stół, ale trzeba uważać na bimber, bo jest dosyć mocny. Generalnie chodzi o to, żeby goście się nie zważyli zbyt wcześnie. Ważne jest, że Hotel nie pobiera korkowego, ale wiadomo, że alkohol musi być z akcyzą.
Sala nie wymaga większych dekoracji.Kwiaty w wysokich wazonach oraz świece, które zaproponował nam hotel na stołach wyglądały świetnie. We własnym zakresie udekorowaliśmy salę balonami, ale tylko dlatego, że jedna z mam się uparła. Ustalanie menu z panem Markiem - szefem kuchni - to czysta przyjemność, aczkolwiek w pierwszej chwili pan Marek się nam nie przedstawił
Cóż mogę powiedzieć więcej, zorganizować dobrą orkiestrę i się weselić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
natalka1883 Nowy

|
Wysłany: Wto Paź 12, 2010 4:57 pm Temat postu: Ja nie polecam |
|
|
Moje wesele odbyło się w hotelu Borowina. Odczucia mieszane ale jednak dominuje uczucie zawodu, i gdybym miała jeszcze raz szanse zorganizować wesele to wybrałabym inny obiekt. Dlaczego???
Plusem (i jak się okazało także minusem) jest to, że hotel jest w miarę nowy i przez to robi "świeże" wrażenie. Także w miarę pozytywnie oceniam kontakt i współprace z Panem Pawłem i gdyby kontakt był tylko z nim wrażenie tez byłoby lepsze. Jednak za często miałam wątpliwa przyjemność kontaktu z głównym szefem czyli ojcem Pana Pawła a ten zdecydowanie robi fatalne wrażenie, głównie przez swoje wrodzone buractwo i wyraźną obawę o to czy inwestycje a w hotel się zwróci.
... ale konkrety.
Korzystałam z tej większej sali, która teoretycznie jest do 200 osób. U mnie było 120 gości i uważam (jak i moi goście) że jest to max dla tej sali. Nie wyobrażam sobie na tej sali wesela na 140, 150 nie wspominając o 200 osobach. Jeżeli te osoby mają mieć miejsca siedzące, ma być też dla nich miejsce na parkiecie na którym mają się swobodnie bawić, i na którym ma się też zmieścić kapela z instrumentami to na tej sali może być do 120, no może 130 osób. U mnie było właśnie 120 gości więc było ok, ale jak ktoś planuje większe wesele to radze szukać większej sali.
Największą wada było kręcenie się po sali w trakcie wesela "starego" Jaszczaka czyli szefa hotelu. Jego zadaniem było pilnowanie czy jego pracownicy odpowiednio obsługują imprezę, i tu plus, ale jednocześnie lub raczej przede wszystkim pilnował czy goście lub kapela nie zniszczą jego hotelu. Zaczęło się już podczas przystrajania sali. Permanentnie miał zastrzeżenia czy mu nie zniszczymy sali, tłumacząc, że to czy owo "nie kosztuje 5 zł". Nawet się kilka razy z nim "ścięłam" bo w końcu nie wytrzymałam i powiedziałam że wg niego to powinniśmy zapłacić za organizacje wesela ale na niego nie przychodzić bo mu sale zniszczymy, więc jeszcze przed weselem zepsuł mi humor. Potem było tylko gorzej. Miał uwagi, czy gości odpowiednio na krzesłach siedzą i mu krzeseł nie zniszczą. Czy kapela rozkładając się nie zniszczy podłogi bo przyklejali kable do podłoża by goście się nie poprzewracali przechodząc przez przejście, bo gniazdka są po jednej stronie przejścia a kapele umiejscawiają po drugiej. Takich uwag było dość sporo i były czynione w wyjątkowo złośliwy i zjadliwy sposób.
Ponadto oświetlenie w trakcie wesele jest też zbyt słabe, mimo że kilkukrotnie prosilismy by zapalić inne oświetlenie. Niby dlatego by nadać wyjątkowy klimat, choć ja mam w du.pie taki klimat bo to był wg mnie mrok a nie klimat. Podejrzewam że chodzi o oszczędności a nie klimat...
W temacie jedzenia większych zastrzeżeń nie miałam. Dojazd do hotelu (ostatnie 200-300m) jest faktycznie drogą V kategorii - nie dość że gruntowa to i bardzo nie równa. Nie wiem czy ta droga będzie poprawiona bo ulica przy której jest hotel ma nazywa się właśnie... gruntowa
Tak więc plus hotelu czyli to że jest stosunkowo nowy jest także jego minusem bo jego właściciel panicznie i na pewno przesadnie boi się by go absolutnie nie zniszczyć. Chciałby chyba by za 20-30 lat ten hotel był ciągle taki świeży. Jest na to sposób - Nie wpuszczać klientów. A jak się już od nich bierze kasę to w tej cenie (która nie jest niższa niż u konkurencji) jest chyba także amortyzacja i konserwacja wyposażenia hotelu, ale widocznie się mylę... Trochę się rozpisałam ale reasumując ja nie polecam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
D. G. Nowy

|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 10:11 pm Temat postu: Polecam Hotel Borowina |
|
|
z całego serca i z czystym sumieniem mogę polecić hotel borowina, nasze wesele było wspaniałe i niezapomniane. Jedzenia było sporo i jeszcze na poprawiny ( już w domu) starczyło, tylko trochę za duży tort zamówiłam 8 kg. bo ten i po poprawinach został co jeszcze .... zostały mi 2 kartony wódki i 5 butelek wina ale to poszło już szybko . co do samego przyjęcia to nie mieliśmy na co narzekać jedzonko smaczne, muzyka świetna, goście pijani, a mnie nogi bolały od tańczenia.
Jeszcze raz dziękujemy za nasz niezapomniany dzień a raczej noc i pozdrawiamy całą załogę hotelu borowina :*
A i R |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|