Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kurczak a la Wellington

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Wasze przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agrafka
Nowy
Nowy


Dołączył: 28 Kwi 2007
Posty: 9
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Nie Lut 17, 2008 1:18 am    Temat postu: Kurczak a la Wellington Odpowiedz z cytatem

Co prawda, w dziedzinie kulinarnej Wellington zasłynął z polędwicy a la Wellington, ale moja propozycja jest równie smakowita.

potrzebne:
rulon ciasta francuskiego,
piersi kurczaka,
grzyby - jeśli ktoś ma zamrożone świeże grzyby leśne to super, jeśli nie - weźmie pieczarki,
masło,
cebula,
łyżka śmietany,
sól, pieprz

1. Piersi kurczaka trochę rozbić, posolić, popieprzyć.
2. Przygotować grzyby: udusić na maśle z dodatkiem cebuli, dodać śmietanę. Ostudzić.
3. Na płat ciasta francuskiego położyć pierś, na nią uduszone grzyby. Uformować ‘pieroga’, posmarować wierzch jajkiem.
4. Wstawić do piecyka i zapiec (20 – 25 minut).

Ciasto francuskie jest bardzo dobrym 'wynalazkiem'. Można z niego przygotować danie na obiad, a także coś na słodko, na deser.
Powrót do góry
Google
Sponsor





PostWysłany: Nie Lut 17, 2008 1:18 am    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
meliska
Nowy
Nowy


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 7

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 11:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pychotka n przetestowałam
Powrót do góry
apetyczna_ania
Nowy
Nowy


Dołączył: 09 Kwi 2010
Posty: 3

PostWysłany: Pią Kwi 09, 2010 11:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Robiłam kiedyś podobne, tylko zamiast grzybów dodałam uduszony na maśle z czosnkiem szpinak, a na to plater mozzarelli. Rodzina się zajadała. Wypróbuję teraz tej wersji, zwłaszcza że mam jeszcze trochę zamrożonych kurek z zeszłego roku.
Powrót do góry
jedzonko
Nowy
Nowy


Dołączył: 17 Sie 2011
Posty: 6

PostWysłany: Pon Sie 29, 2011 2:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tez czesto korzystam z ciasta francuskiego - tanio szybko ii pyysszzniiee n
Powrót do góry
tomereczka
Początkujący
Początkujący


Dołączył: 20 Lut 2014
Posty: 21

PostWysłany: Czw Maj 08, 2014 1:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przyrządzałam. Z pieczarkami. Bardzo smaczna potrawa. Zastanawiam się jednak jak by smakowała z prawdziwymi grzybami leśnymi.
Czy jest dużo smaczniejsza?
Może przydałoby się w tym roku na wakacjach wybrać na grzybobranie: http://www.smacznegrzyby.pl/ ? n
Powrót do góry
SuperInterior.pl
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 01 Kwi 2014
Posty: 116

PostWysłany: Wto Maj 27, 2014 1:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piszecie że jest takie smaczne? W takim razie jak także w wolnej chwili wypróbuję i napisze swoją opinię na forum czy warto,może nawet dzisiaj na kolacjęn
Powrót do góry
kashifali22
Nowy
Nowy


Dołączył: 14 Sty 2015
Posty: 1

PostWysłany: Sro Sty 14, 2015 9:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

t is true that, in the culinary field Wellington famous tenderloin a la Wellington, but my suggestion is just as tasty. you need : a roll of puff pastry, chicken breast, mushrooms - if someone has frozen fresh mushrooms are great, if not - take mushrooms, butter, onion, spoon cream, salt, pepper 1. Chicken breast a little break down, seas
Powrót do góry
SuperInterior.pl
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 01 Kwi 2014
Posty: 116

PostWysłany: Wto Cze 30, 2015 12:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli możesz to podaj ten przepis z grzybami o których piszesz powyżej- również po polsku,bo skorzysta na tym co najmniej kilka osób,próbowaliście już tak w ogóle tego kurczaka,ktoś jeszcze przyrządzał?
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Wasze przepisy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group