Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

La Fiaccola

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Opinie o lokalach z serwisu Gdziezjesc.info -> Mazowieckie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gdziezjesc.info
Mistrz nad mistrzami
Mistrz nad mistrzami

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 4:14 pm    Temat postu: La Fiaccola Odpowiedz z cytatem

La Fiaccola

Adres:
ul. Górczewska 200a lokal 6
01-460 Warszawa

Opis:
La Fiaccola to jedno z niewielu miejsc na Bemowie jak i w Warszawie, gdzie mogą Państwo skosztować oryginalnej włoskiej kuchni. Nasze pizze i makarony przygotowywane są z najwyższej jakości składników, co sprawia, że są wyśmienite i niepowtarzalne.
Powrót do góry
Google
Sponsor

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 4:14 pm    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
Jedzer :)
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 10:42 am    Temat postu: pizzeria fiaccola na bemowie Odpowiedz z cytatem

ostatnio coś nie możemy się oprzeć próbowaniu nowych pizzy na bemowie (ile można jeść sieciówki) i muszę przyznać, że to kolejny lokal warty pochwalenia - ceny bardzo przystępne, a jakość pizzy zdecydowanie lepsza od sieciówek (niezłe składniki, pyszne ciasto, nie zostaje nic po pizzy n ) - dobrze, że pojawiają się w końcu lokale, w których ktoś liczy się z dobrym smakiem n jeszcze będziemy próbować n
Powrót do góry
iwosko
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 12:17 pm    Temat postu: La Fiaccola - super pizza na cienkim cieście Odpowiedz z cytatem

Mieszkam na tym osiedlu, gdzie od kilku miesięcy działa ta pizzeria, a właściwie można powiedzieć, że restauracja włoska ponieważ zarówno wystrój jak i jakość dań jest super. Chodzimy tam z rodzinką minimum raz w tygodniu i zawsze jesteśmy zadowoleni ponieważ za niewygórowane ceny można zjeść prawdziwą, włoską pizzę czy pastę. Ostatnio rozszerzyli menu o przystawki i dania główne, których jeszcze nie próbowałam, ale napewno to zrobię. Lokal fajny zarówno na lunch jak i na romantyczną kolację. Polecam!!! n
Powrót do góry
jerry
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 5:45 pm    Temat postu: La Fiaccola - Bemowo Odpowiedz z cytatem

Najpierw chciałbym powitać moją sąsiadkę z osiedla, która już wcześniej zamieściła opinię. Ja również muszę przyznać, że już nasza bo tak trzeba powiedzieć La Fiaccola była super pomysłem na tym osiedlu ponieważ każdy chyba ma już dosyć sieciówek i średniej jakości pizzy. A tu oprócz rewelacyjnej cienkiej pizzy mają również wysmakowane pasty. W soboty i niedzielę najlepiej zrobić rezerwację ponieważ bywa tak, że jest problem z miejscem. Robiłem u nich chrzciny mojego pierworodnego dla 28 osób i każdy był pod wrażeniem. Menu nie było jakieś typowe jak w pizzerii tylko wysmakowane z akcentami kuchnii międzynarodowej. Jeszcze raz super. Oby tak dalej. POLECAM. Laughing
Powrót do góry
danikwi
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sob Mar 20, 2010 10:11 am    Temat postu: DELICIOUS :) Odpowiedz z cytatem

friends took me there and I never expected I could taste real italian flavours in Warsaw; pizza on thin crust straight from Napoli, memorable tiramisu as from Treviso. Cosy place with people smiling n for sure I'll visit them again and again and again.....
Powrót do góry
zatka
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pon Maj 10, 2010 9:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Potwierdzam, że takie miejsce na tym osiedlu było niezbędne, dlatego wróżę tej restauracji duży sukces. Pizza jest najwyższej jakości, ceny rozsądne, dostawa ekspresowa. Mieliśmy przyjemność organizować w La Fiaccolla chrzciny i wszystko było jak najbardziej ok, a dania obiadowe wyśmienite. Zresztą lokal jest zawsze pełen ludzi co mówi samo za siebie.
Powrót do góry
nash
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Maj 11, 2010 7:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

La Fiaccola jest świetnym miejscem na rodzinny obiad, spotkanie ze znajomymi i przyjęcie, np. komunijne.
Sprawdziłem restaurację już we wszystkich tych przypadkach i jestem bardzo zadowolony.
Pizza super, wyśmienite pasty, dania obiadowe mniammm.
Powrót do góry
Stilo
Gość

PostWysłany: Sob Sie 06, 2011 9:16 pm    Temat postu: LaFiaccola Odpowiedz z cytatem

Sorki ale ceny nie wiem czy takie boskie - "duże" pizze to nawet nie te średnie w Pizza Non Stop tutaj duże to 40cm w Non Stop średnia ma 42 cm i jest o 4 zł tańsza, tam duża to jest Duża ma 52 cm - polecam , Wola na Prymasa 1000-lecia
Powrót do góry
guest
Gość

PostWysłany: Wto Lis 22, 2011 11:26 am    Temat postu: La fiaccola Odpowiedz z cytatem

Jak dla mnie to jakas porażka. Jedzenie marnej jakości. Jak się otwierali jakiś czas temu było nawet nawet, teraz? Szkoda gadać. Ceny - owszem - poziom trzymają. W środku jest duży telewizor, który zdecydowanie niszczy cały wystrój. Proponuję omijać to miejsce dużym łukiem. Szczególnie jeżeli poszukujecie czegoś wieczorem na romantyczną kolację. Jak trafi się mecz to niestety "lokal" ten przeistacza się w spelunę. Nawet przed wejściem stoi "towarzystwo" z fajką i piwem w łapie. Generalnie odradzam z całego serca
Powrót do góry
amanda
Gość

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 9:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem kto pisał pierwsze komentarze - podejrzewam, że sam właściciel lub jego pracownicy. Mieszkam na tym osiedlu, byłem pare razy i postanowiłem zaniechać odwiedzin.
Próbowałem zup, past oraz pizzy.

Zupa - rosół tłusty i słony, jakby sztuczny. Oddałem - nie jedząc do końca

Pasta - próbowałem kilku. Jedna była dobra. Carbonara niestety bardzo słaba

Pizza - to chyba najsłabszy punkt tego lokalu. Ciasto niestety słabe.

Wystrój całkiem ładny, obsługa miła, ceny niestety zbyt wysokie.
Powrót do góry
michał 200c
Gość

PostWysłany: Czw Kwi 19, 2012 12:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WItam serdecznie wszystkich otórz i ja nie moge zgodzić sie z Panią Amandą(pewnie właścicielka konkurencyjnej resatauracji w poblirzu:) )
jem w tej kanjpie prawie ze od początku jej istnienia a juz troche istnieje ten lokal i nigdy nie mialem zadnych uwag do danej kuchni,no moze kiedys ciasto od pizzy bylo słabo przyprawione,ale tak to ja i moje szkraby są bardzo zadowolone z dań serwowanych w La Fiaccoli
Pozdrawiam
Stały bywalec:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Mazowieckie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: