| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gdziezjesc.info Mistrz nad mistrzami

|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 7:23 am Temat postu: La MaMa African Restaurant & Bar |
|
|
Adres:
ul. Andersa 23 00-159 Warszawa
Opis: La MaMa African Restaurant to miejsce inspiracji i spotkań dla ludzi różnych kultur. Serwujemy tu energię. I nie chodzi tu tylko o jedzenie. Serwujemy energię poprzez muzykę, niespotykane wnętrza, kulturę afrykańską i taniec. Restauracja ma sprawić, aby Afryka była bliżej Europy. Miejsce to jest atrakcją dla tych z was, którzy nie mieli okazji odwiedzić Afryki, a mają ochotę poczuć klimat tajemniczego Czarnego Lądu. Dla tych z was, którzy byli wcześniej w Afryce, wizyta w restauracji jest okazją do odświeżenia tego doświadczenia.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google Sponsor

|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 7:23 am Temat postu: Przerwa na reklamę |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rebeka Nowy

|
Wysłany: Czw Lis 24, 2011 10:34 am Temat postu: La MaMa African - tylko dla odważnych! |
|
|
La MaMa African - tylko dla odważnych!
La MaMa African Restaurant & Bar to nieliczne z miejsc, gdzie można skosztować autentyczną kuchnię afrykańską. Ale, o ile lokal z wyglądu nie odbiega niczym od pozostałych restauracji, o tyle doświadczenie kulinarne nie da się tu porównać z żadnym innym. Dlaczego? No właśnie.. przepyszne smażone lub suszone platany, idealne na przekąskę ciasteczka chim chim, afrykańskie ziemniaki, zaskakująca suszona ryba, aromatyczny i bardzo delikatny pasztecik moi-moi, czy UWAGA! mięso z kozy.. to tylko przedsmak Afryki, jaki można spróbować na miejscu.
Wszystko wydaje się bardzo ciekawe, kuszące, ale.. tu pojawia się problem. Znając dobrze jakąś kuchnię, np. włoską, łatwo jest nam ocenić - pasta nie była al dente, tiramisu delikatne i smaczne, a lazania aromatyczna, jak nigdzie indziej. W La MaMa African Restaurant & Bar nie ma takiej możliwości! Nie jesteśmy w stanie polemizować ze smakiem mięsa z kozy, bo jest to rzecz niepowtarzalna i w 100% związana z naszym gustem. O poprawności przygotowania, ze względu na egzotyczność, mogą wypowiadać się nieliczni. Ale to, czy smakowało, czy nie - pozostaje wyłącznie kwestią subiektywną. Według mnie tysiąc opinii, dobrych, czy złych recenzji tego miejsca nie odda nawet 1% własnego doświadczenia z zapachami i smakami, jakie możemy tutaj zastać. Wszystko zaskakuje! Dlatego uważam, że La MaMa African Restaurant & Bar to miejsce dla ludzi: ciekawych smaków, łasych nowych doświadczeń kulinarnych, ale przede wszystkim ..odważnych! Tak! Bo bez odwagi kuchnia ta zwyczajnie okaże się zbyt odległa dla nas, Europejczyków.
Moje wrażenia po wizycie w tym lokalu są bardzo mieszane. Nie mam pewności, czy wróciłabym tam ponownie - może za jakiś czas skosztować czegoś nowego, ale nie z nastawieniem: smaczne, niesmaczne, tylko “spróbuję, bo tego nie znam”.
Ale jest jedna rzecz - uważam, że to miejsce warto odwiedzić przede wszystkim dlatego, by samemu wyrobić sobie opinię na temat tak egzotycznych smaków. I nie bać się o nich dyskutować! Bo gulasz o niespotykanej konsystencji z tradycyjnego afrykańskiego ziarna ogbono z dodatkiem suszonej ryby i mięsa ma faktycznie niespotykaną konsystencję, która wręcz szokuje (o zapachu nie wspomnę), a pieczona kozia głowa nie da się porównać z żadnym innym mięsem, do którego jesteśmy przyzwyczajeni.
Udanej podróży kulinarnej!
Aha, poniżej dość istotne wady restauracji (nie uwzględniające dość nietypowego rodzaju kuchni):
- w mięsie z kozy pojawiły się duże kawałki ostrej kości!!!, czyli mięso było źle przygotowane,
- porcje nie są zbyt duże; fakt - sprowadzenie mięsa z kozy najtańsze nie jest, ale w lokalu kucharze powinni pomyśleć o dodatkach do dań, które zagwarantują sytość,
- ceny alkoholi są mało atrakcyjne,
- problemy z płatnością kartą, o których nie uprzedza kelner. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasia_p Gość
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 2:07 pm Temat postu: STANOWCZO ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
Stanowczo odradzam każdemu to miejsce!!!!
Jedzenie - to nawet nie żart, to po prostu zwykłe NACIAGACTWO!!!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Włodek Gość
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 9:54 pm Temat postu: Nie polecam |
|
|
Nie oceniając smaku potraw (moja porcja była niezjadliwa, głównie na twarde i trudne do pogryzienia mięso oraz nieprzyjemny zapach) chciałem tylko napisać, iż ta restauracja to strata pieniędzy. Jak na ilość i jakość podawanego jedzenia, to ceny są zdecydowanie wygórowane. Moja porcja gulaszu składała się z kilku (4-5?) kawałeczków mięsa w nieapetycznie rzadkiej zawiesinie koloru zielonego oraz afrykańskich ziemniaków (te całkiem niezłe) kosztowała 35 złotych! Kolega zamówił mięso z kozy i - dostał porcję składającą się z 3 kawałeczków mięsa z kozy i 3 kawałeczków wieprzowiny!!!!! W menu jednak nie było informacji, iż jest to porcja łączona. Cena też na to nie wskazywała  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miki Gość
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 12:00 am Temat postu: dla ciekawych. Bardzo przyjemnie |
|
|
| Niezwykłe miejsce. Całkowicie odmienne od wszystkich znanych mi w Warszawie restauracji ( a znam wiele). To jakby afrykańska oaza. Zamyka się drzwi i człowiek znajduje się w innym świecie. Obsługa bardzo miła. Tylko afrowarszawiacy. Problemów z płatnością kartą nie było. Ceny niczym nie odbiegają od cen w innych restauracjach. Jedzenie jest rzeczywiście szokiem, ale nie w sensie złego przygotowania. Sama kuchnia jest tak odmienna od popularnych wśród europejczyków kuchni. Dlatego warto wybrac się żeby spróbowac. Starannie wybierając z karty, bo np. kwestia czy mięso kozy jest dla kogoś dobe czy nie jest indywidualna. Pyszne są platany to z takich całkowicie neutralnych smaków. Można więc wybrac się z przyjaciółmi na piwo, posiedziec w fajnym miejscu i coś tam podskubac jeżeli boimy się nowych wyzwań kulinarnych. Tak przygotowani spokojnie możemy odwiedzi to miejsce i wyjdziemy zadowoleni. Ja napewno tam wrócę[/list] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|