Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Lubicie sushi? Coś dla was!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Wasze przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Masala1
Nowy
Nowy


Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 3

PostWysłany: Nie Sty 02, 2011 5:32 pm    Temat postu: Lubicie sushi? Coś dla was! Odpowiedz z cytatem

Masala - Smaki Świata

Instytut Sztuki Kulinarnej

jest firmą skupiającą ludzi, dla których gotowanie i jedzenie jest pasją, sposobem na życie i wielką przyjemnością. W naszych poszukiwaniach wiedzy kulinarnej zapuściliśmy się do odległych zakątków naszego globu poznając receptury kuchni etnicznych, zgłębiliśmy tajniki chemii i fizyki odkrywając tajniki kuchni molekularnej, ruszyliśmy także poprzez czas odnajdując receptury dań z odległej przeszłości. Teraz nadszedł moment, aby podzielić się naszą wiedzą oraz umiejętnościami i przekazać wszystkim tajniki doskonałej kuchni.

KURS KULINARNY „CZAS SUSHI”


Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości, umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad przygotowania. W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując wszystkie podstawowe i zaawansowane formy sushi.
Poniżej z radością przedstawiamy Państwu ofertę pokazów i szkoleń kulinarnych.

Miejsce: Siedziba naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie.
Organizujemy szkolenia również we Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, Łodzi, Gdańsku.

Terminy:
8 stycznia 2011 r. – 15.30
20 stycznia 2011 r. – 15.30
28 stycznia 2011 r. – 15.30

Czas trwania: 3-4 h

Program:

o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi

o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw

o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją

o Praktyczny trening dla uczestników kursu

Cena: 185 zł

Szczegóły:
http://www.masala.com.pl
http://www.instytut-sztuki-kulinarnej.pl

Kontakt: [email protected]

Znajdziecie nas również na Facebook’u!
Powrót do góry
Google
Sponsor





PostWysłany: Nie Sty 02, 2011 5:32 pm    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
gieniastus
Początkujący
Początkujący


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 20

PostWysłany: Pią Sty 04, 2013 9:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niestety sushi to jedna z tych rzeczy która staje mi w gardle
Powrót do góry
eKuchnia_com
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 07 Sie 2013
Posty: 148

PostWysłany: Sob Wrz 21, 2013 2:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie jest podobnie,nie przepada za potrawami z sushi,jakoś mnie to odstrasza w zapachu i smaku. To nic innego jak tylko kwestia naszego gustu.
Powrót do góry
candymandyy
Nowy
Nowy


Dołączył: 23 Wrz 2013
Posty: 1
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pon Wrz 23, 2013 2:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja uwielbiam, ale wolę sobie zamówić n
Powrót do góry
fasolka
Nowy
Nowy


Dołączył: 08 Sty 2014
Posty: 3

PostWysłany: Sro Sty 08, 2014 12:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uwielbiam sushi!! n dzieki za info!
Powrót do góry
Antygona88
Nowy
Nowy


Dołączył: 09 Sty 2014
Posty: 1

PostWysłany: Czw Sty 09, 2014 7:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co do sushi mam mieszane uczucia, "na sucho" raczej nie zjem, ale z sosem wasabi to już inna bajka
Powrót do góry
eKuchnia_com
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 07 Sie 2013
Posty: 148

PostWysłany: Sro Sty 22, 2014 12:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O ile się nie mylę to jest bardzo ostry sos,prawda? Może nieco więcej informacji na jego temat? Ciekawi mnie czy nadaje sie on tylko i wyłącznie do sushi,czy może również do innych potraw.
Powrót do góry
magda89
Początkujący
Początkujący


Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 20

PostWysłany: Wto Lut 11, 2014 9:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jadłam raz i za kolejne razy podziękuję. Według mnie sushi jest niedobre, ale są gusta i guściki n
Powrót do góry
yoohoo
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 20 Sty 2014
Posty: 67

PostWysłany: Czw Lut 13, 2014 10:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wasabi naturalnie nadaje się do innych potraw, aczkolwiek jest piekielnie ostre i należy uważać
Powrót do góry
sympatyczna.forumowiczka
Nowy
Nowy


Dołączył: 25 Lip 2014
Posty: 10

PostWysłany: Pią Lip 25, 2014 12:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kocham sushi - mam nadzieję że takich kursów będzie więcej n
Powrót do góry
WinaImport_pl
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 07 Paź 2013
Posty: 83

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2014 3:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na pewno uczestnictwo w takim kursie nie zaszkodzi,natomiast jeżeli chodzi o sushi to nie bardzo mi smakuje,po prostu nie trafia w mój gust podobnie jak cała kuchnia japońska.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Wasze przepisy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group