Opis: Pieprz i Bazylia to miejsce o niezwykłym klimacie gdzie na Państwa oczach szef kuchni Antonio przygotowuje posiłki można zjeść zjawiskowe potrawy włoskie a także przysmaki kuchni polskiej. W weekendy zawsze kawa o unikalnym smaku z wyśmienitym sernikiem pieczonym przez właściciela lokalu.
Wysłany: Sro Cze 15, 2011 6:40 pm Temat postu: restauracja pieprz i bazylia
Witam wszystkich i z głębokim żalem donoszę iż ta restauracja nie serwuje już wykwintnej włoskiej pizzy którą to uwielbiałem ale cięzki i w niczym nie przypominający tamtej pizzy placek. Niestety byłem tam ostatni raz czego bardzo żałuję ale nowy kucharz powinien smażyć schabowe a nie robić włoską pizzę.
Wysłany: Sob Gru 17, 2011 7:50 pm Temat postu: restauracja pieprz i bazylia
Bardzo żałuję, że nie przeczytałam wcześniej tej opinii. W 100% zgadzam się z komentarzem @derby. Antonio robił rewelacyjną pizzę. Nowy szef kuchni faktycznie wprowadził rewolucję w "Pieprzu i bazylii" - od czasu zmiany szefa kuchni pizza w tej restauracji jest niejadalna. Obrzydliwy, ciężki i gruby placek sprawiający wrażenie zakalca, do tego zupełnie nieudany zestaw składników bez smaku. Jak widać nie każdy Włoch umie robić pizzę....
Dziś byłam tam po raz ostatni.