Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przepisy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Wasze przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kolczyk
Gość





PostWysłany: Pon Kwi 04, 2011 6:54 pm    Temat postu: Przepisy Odpowiedz z cytatem

Czy jest mozliwosc powrotu do przepisow kulinarnych ktore byly podawane w audycjach Pawla Lorocha a nastepnie mozna je bylo przeczytac na stronie Gastrofazy?
Powrót do góry
Google
Sponsor





PostWysłany: Pon Kwi 04, 2011 6:54 pm    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
filip
Administrator
Administrator


Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 51
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto Kwi 05, 2011 7:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nagrania dźwiękowe są dostępne do pewnego momentu. Same przepisy można było znaleźć na stronie antyfani.pl, ale nie wiem czy to się jeszcze tam znajduje.
Powrót do góry
Dagmara85
Nowy
Nowy


Dołączył: 14 Sie 2014
Posty: 1

PostWysłany: Sro Lut 11, 2015 11:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest przepis z jadłonomia
Robiłam go już kilka razy. Moje dzieci dzięki temu zaczęły jeść jaglankę.

Kokosowa jaglanka z granatem
oraz z syropem klonowym i świeżymi daktylami

Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki mleka roślinnego lub wody
szczypta soli

1 1/2 - 2 szklanki / 350 - 500 ml mleka kokosowego
garść pestek granatu
kilka świeżych daktyli, kupuję tutaj
syrop klonowy

Przygotowanie:

W czajniku zagotować wodę. Kaszę jaglaną wsypać do rondelka, zalać wrzątkiem i delikatnie go odlać. Powtórzyć czynność, a następnie wlać do garnka 2 szklanki mleka oraz szczyptę soli. Gotować na najmniejszym ogniu pod przykryciem do czasu, aż kasza wchłonie cały płyn.
Kiedy kasza będzie gotowa dodać mleczko kokosowe ciągle mieszając – wlać go tyle, aby kasza była kremowa. Gotową kaszę rozłożyć do misek, oblać syropem klonowym i posypać pestkami granatu oraz kilkoma połówkami świeżych daktyli.
Powrót do góry
Franlonka
Nowy
Nowy


Dołączył: 22 Kwi 2015
Posty: 1

PostWysłany: Sro Kwi 22, 2015 3:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Forszmak Lubelski

0,5kg schabu
30 dag kiełbasy
2 cebule
papryka czerwona
4 ogórki kiszone
30 dag pieczarek
sól, pieprz
łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki mąki pszennej
po kilka liści laurowych i ziarenek ziela ang.
olej do smażenia
2 szkl bulionu drobiowego

W większym garnku o grubym dnie rozgrzać 2 łyżki oleju. Schab umyć , osuszyć i pokroić w paski. Oprószyć solą i pieprzem usmażyć na mocno rumiany kolor na oleju. Przełożyć do miseczki i na tym samym tłuszczu usmażyć kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Przełożyć do mięsa. W tym samym rondlu przesmażyć cebulę pokrojoną w piórka (w razie potrzeby dolać łyżkę oleju) i pieczarki pokrojone w plastry. Dodać paprykę pokrojoną w grubą kostkę. Następnie przełożyć do garnka usmażone mięso i kiełbasę. Całość podlać 1/2 szkl gorącego bulionu, wrzucić liście laurowe i ziele ang. Całość dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie (ok godzinę). Dodajemy ogórki pokrojone w półplasterki, ewentualnie podlewamy jeszcze wodą. Na koniec dolewamy koncentrat pomidorowy i mąkę wymieszaną z 1/2 szkl wody. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
link www.estymo.pl biura na wynajem centrum Łódź www.bckancelaria.pl


Ostatnio zmieniony przez Franlonka dnia Wto Lip 18, 2017 7:35 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
PizzeriaZuzola.pl
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 10 Cze 2015
Posty: 143

PostWysłany: Sro Cze 10, 2015 1:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To chyba regionalny przysmak lub potrawa ale warta tego aby ją wypróbować,przynajmniej tak wygląda przepis:) Co o nim sadzicie,może ktoś już miał okazję ugotować to w swojej kuchni? Czekam na szczegóły,informacje:)
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Wasze przepisy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group