Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

racuchy
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Ogólne dyskusje
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
otylia9
Nowy
Nowy


Dołączył: 17 Cze 2016
Posty: 1

PostWysłany: Pią Cze 17, 2016 8:15 pm    Temat postu: racuchy Odpowiedz z cytatem

czy racuchy można smażyć(piec) na suchej patelni?
Powrót do góry
Google
Sponsor





PostWysłany: Pią Cze 17, 2016 8:15 pm    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
monia112
Nowy
Nowy


Dołączył: 18 Cze 2016
Posty: 1

PostWysłany: Sob Cze 18, 2016 12:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak, wychodzą wtedy mniej tłuste. Na samym początku można tylko kapkę podlać
Powrót do góry
adela666
Nowy
Nowy


Dołączył: 21 Cze 2016
Posty: 1

PostWysłany: Wto Cze 21, 2016 6:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a znacie jakiś sprawdzony przepis?
Powrót do góry
Migfars
Nowy
Nowy


Dołączył: 01 Wrz 2016
Posty: 15

PostWysłany: Pon Wrz 05, 2016 10:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak naleśniki to sobie robisz pierwszy na wyrzucenie i tyle a drugi już dobry jadalny.
Powrót do góry
zyta30
Nowy
Nowy


Dołączył: 06 Wrz 2016
Posty: 1

PostWysłany: Wto Wrz 06, 2016 6:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dlaczego na wyrzucenie?
Powrót do góry
barbnowa
Nowy
Nowy


Dołączył: 14 Wrz 2016
Posty: 1

PostWysłany: Sro Wrz 14, 2016 7:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uwielbiam racuchy, to mój smak dzieciństwa:) Mama zawsze robiła nam na śniadanie przed wyjściem do szkoły.
Powrót do góry
KaapVino.pl
Nowy
Nowy


Dołączył: 04 Sty 2017
Posty: 13

PostWysłany: Sro Sty 04, 2017 11:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można jeżeli wiesz jak długo trzymać je na patelni, tak aby zwyczajnie się nie przypaliły, to ma moim zdaniem kluczowe znaczenie. Na początek jednak mimo wszystko proponuje wlać odrobin oleju lub ewentualnie oliwy.
Powrót do góry
Fanki
Nowy
Nowy


Dołączył: 11 Sty 2017
Posty: 4

PostWysłany: Sro Sty 11, 2017 8:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zawsze racuchy posypuję cukrem pudrem.
Powrót do góry
magdalena86
Nowy
Nowy


Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 2

PostWysłany: Czw Sty 26, 2017 2:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zarówno przy racuchach jak i naleśnikach dodaję odrobiny oleju do ciasta - smażą się na suchej patelni i nie przywierają, mowa o łyżce oleju a nie słoiku n
Powrót do góry
eKuchnia_com
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 07 Sie 2013
Posty: 148

PostWysłany: Pią Lut 03, 2017 8:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja podobnie, również dodaję nieco oleju do ciasta, ale dosłownie odrobinkę, plus potem odrobinę na patelni ponieważ aby smażyć racuchy czy naleśniki na zupełnie suchej patelni, potrzeba jednak dużo wyczucia i doświadczenia.
Powrót do góry
polmaxeu
Nowy
Nowy


Dołączył: 06 Cze 2017
Posty: 4
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Pon Lip 03, 2017 8:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

racuchy można robić na różne sposoby
ja nie daję oleju, czasami robię wersję z bananami i białym serem
Powrót do góry
BiałaGwiazdeczka
Nowy
Nowy


Dołączył: 12 Lip 2017
Posty: 2

PostWysłany: Czw Lip 13, 2017 5:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można ale pilnuj żeby się nie przypaliły za mocno
Powrót do góry
masar
Nowy
Nowy


Dołączył: 25 Lip 2017
Posty: 2

PostWysłany: Wto Lip 25, 2017 1:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja zawsze myślałam, że racuchy po prostu trzeba robić na oleju. Takie robiła moja babcia.
Powrót do góry
stefan23
Nowy
Nowy


Dołączył: 10 Sie 2017
Posty: 10

PostWysłany: Wto Sie 22, 2017 2:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

drożdżowe racuchy mozna nawet piec w piekarniku n
Powrót do góry
ewas
Nowy
Nowy


Dołączył: 20 Wrz 2017
Posty: 1

PostWysłany: Sro Wrz 20, 2017 3:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja normalnie smażę na patelni, zazwyczaj jem z owocami i bitą śmietaną, albo ewentualnie z dżemem - pyszne są n
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Ogólne dyskusje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group