Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

racuchy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Ogólne dyskusje
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
otylia9
Nowy
Nowy


Dołączył: 17 Cze 2016
Posty: 1

PostWysłany: Pią Cze 17, 2016 8:15 pm    Temat postu: racuchy Odpowiedz z cytatem

czy racuchy można smażyć(piec) na suchej patelni?
Powrót do góry
Google
Sponsor





PostWysłany: Pią Cze 17, 2016 8:15 pm    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
monia112
Nowy
Nowy


Dołączył: 18 Cze 2016
Posty: 1

PostWysłany: Sob Cze 18, 2016 12:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak, wychodzą wtedy mniej tłuste. Na samym początku można tylko kapkę podlać
Powrót do góry
adela666
Nowy
Nowy


Dołączył: 21 Cze 2016
Posty: 1

PostWysłany: Wto Cze 21, 2016 6:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a znacie jakiś sprawdzony przepis?
Powrót do góry
Migfars
Nowy
Nowy


Dołączył: 01 Wrz 2016
Posty: 15

PostWysłany: Pon Wrz 05, 2016 10:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak naleśniki to sobie robisz pierwszy na wyrzucenie i tyle a drugi już dobry jadalny.
Powrót do góry
zyta30
Nowy
Nowy


Dołączył: 06 Wrz 2016
Posty: 1

PostWysłany: Wto Wrz 06, 2016 6:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dlaczego na wyrzucenie?
Powrót do góry
barbnowa
Nowy
Nowy


Dołączył: 14 Wrz 2016
Posty: 1

PostWysłany: Sro Wrz 14, 2016 7:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uwielbiam racuchy, to mój smak dzieciństwa:) Mama zawsze robiła nam na śniadanie przed wyjściem do szkoły.
Powrót do góry
KaapVino.pl
Nowy
Nowy


Dołączył: 04 Sty 2017
Posty: 13

PostWysłany: Sro Sty 04, 2017 11:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można jeżeli wiesz jak długo trzymać je na patelni, tak aby zwyczajnie się nie przypaliły, to ma moim zdaniem kluczowe znaczenie. Na początek jednak mimo wszystko proponuje wlać odrobin oleju lub ewentualnie oliwy.
Powrót do góry
Fanki
Nowy
Nowy


Dołączył: 11 Sty 2017
Posty: 4

PostWysłany: Sro Sty 11, 2017 8:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zawsze racuchy posypuję cukrem pudrem.
Powrót do góry
magdalena86
Nowy
Nowy


Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 2

PostWysłany: Czw Sty 26, 2017 2:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zarówno przy racuchach jak i naleśnikach dodaję odrobiny oleju do ciasta - smażą się na suchej patelni i nie przywierają, mowa o łyżce oleju a nie słoiku n
Powrót do góry
eKuchnia_com
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 07 Sie 2013
Posty: 149

PostWysłany: Pią Lut 03, 2017 8:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja podobnie, również dodaję nieco oleju do ciasta, ale dosłownie odrobinkę, plus potem odrobinę na patelni ponieważ aby smażyć racuchy czy naleśniki na zupełnie suchej patelni, potrzeba jednak dużo wyczucia i doświadczenia.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Ogólne dyskusje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group