Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Restauracja China Garden

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Opinie o lokalach z serwisu Gdziezjesc.info -> Mazowieckie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gdziezjesc.info
Mistrz nad mistrzami
Mistrz nad mistrzami

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 8:21 am    Temat postu: Restauracja China Garden Odpowiedz z cytatem

Restauracja China Garden

Adres:
ul. Kazachska 1
02-999 Warszawa

Opis:
Chiny są krajem o wielkim obszarze i licznych narodowościach. Występuje duża różnica w różnych rejonach kraju, jeśli chodzi o warunki klimatyczne i obyczajowe oraz asortymentu produktów. Taka różnica zadecydowała o różnicy w zwyczajach odżywiania się i wymaganiach smakowych w różnych częściach kraju. Z czasem ukształtowało się 8 regionalnych kuchni noszących nazwę poszczególnych prowincji, a kuchnia jiangsuska zaliczana jest do tych najsłynniejszych... Kuchnia jiangsuska powstała na podstawie kuchni miast Yangzhou, Suzhou i Nanjingu. W obrębie prowincji Jiangsu krzyżują się rzeki oraz występują liczne jeziora, obfitujące w raki, kraby, ryby i orzechy wodne, które stanowią świetne surowce dla kuchni. Kuchnia jiangsuska odznacza się specjalną techniką krajania surowców, kontrolą ognia, bardzo wymagającym wyborem surowców, zachowaniem ich naturalnych własności smakowych, lekkością i słodkawym smakiem dań. Zwraca się również uwagę na dobór kolorów i plastyczny wygląd dań. Turyści mający okazję zwiedzić Nanjing, chętnie kupują tutejsze kaczki pieczone jak i marynowane w soli. Jesteśmy pierwszą restauracją chińską z kuchnią regionu Jiangsu. Z tego regiony pochodzą właściciele restauracji jak i kucharze co jest gwarancją jej oryginalności. W naszej kuchni nie używamy glutaminianu sodu, a wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych produktów, w profesjonalnych wokach, zawsze na zamówienie konkretnego klienta.
Powrót do góry
Google
Sponsor

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 8:21 am    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
marek87
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Cze 17, 2010 12:21 pm    Temat postu: Restauracja China Garden Odpowiedz z cytatem

idealne miejsce na randkę!

tylko ostrożnie, bo dania z ryb nie są filetowane
(kelner poinformował nas o tym przy składaniu zamówienia, z tego co zrozumieliśmy, chodziło o rejon, z którego są te dania, trochę nas to zdziwiło, ale warto było zaryzykować)

ryby są przygotowywane mega aromatycznie!
bardzo mięciutkie, rozpływają się wręcz w ustach, a wystrój jest bardzo przyjemny - widać, że ktoś się postarał przy tworzeniu tego lokalu!

ciekawa alternatywa dla restauracji mandarin w okolicy trasy na Konstancin n
Powrót do góry
smakoszka
Gość

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 11:56 pm    Temat postu: jedzenie Odpowiedz z cytatem

Polecam! Świetne jedzenie (w szczególności kaczka po jingajsku i kaczka chrupiąca). Podoba mi się również to, że kelner pamięta o dwukrotnym parzeniu zielonej herbaty.
Powrót do góry
gab
Gość

PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 6:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Faktycznie bardzo przyjemne miejsce i warte polecenia, bardzo smaczne jedzenie. Very Happy
Powrót do góry
Margola
Gość

PostWysłany: Sro Maj 11, 2011 8:39 pm    Temat postu: China Garden Odpowiedz z cytatem

Byłam dzisiaj z mężem na kolacji. Na przystawkę wybraliśmy krewetki w cieście były super będziecie zaskoczeni. Zupa ostra i z pierożkami bardzo dobre. Dopełnieniem było drugie danie wołowina i kurczak. Restaurację oceniam na 10 w skali do 10 i bardzo polecam.
Powrót do góry
golem5
Gość

PostWysłany: Sro Gru 07, 2011 12:25 pm    Temat postu: Ocena Odpowiedz z cytatem

Byłem tam w piątek wieczorem z moją dziewczyną. Rezerwację mieliśmy na 18.30. Trochę byłem zaskoczony, że na początku byliśmy jedynymi klientami, ale dobrze dla nas. Inni goście zaczęli schodzić się na kolację około 19, w tym wielu Azjatów - Chińczyków i Koreańczyków.
Ja osobiście słabo się znam na kuchni azjatyckiej, ale moja dziewczyna przez pasję interesuje się tym co dalekowschodnie. Ja zamówiłem zupę Wonton i brokuły w sosie słodko-pikantno-kwaśnym. Moja dziewczyna wzięła karkówkę smażoną z ananasem w sosie słodko-kwaśnym i ryż z warzywami. Ja ze swoich dań byłem średnio zadowolony, ale raczej dlatego, że miały taką naturę, niż, że były złej jakości. Pierożki w zupie były naprawdę dobrej jakości, tyle, że sądziłem, że będą bardziej smakowite, a sama zupa była wodnista, ale może taka jej natura - w końcu Polacy słyną z zup n Z brokułami też eksperymentowałem i było lepiej, choć żałuję, że jednak nie wziąłem jakiegoś mięcha. Moja dziewczyna lepiej wiedziała co bierze i była bardzo zadowolona z jaości i smaku swoich potraw. Porcje były spore.
Wystrój ładny, nie za skromny, nie zbyt przytłaczający. Ceny jak na restaurację sądzę, że akceptowalne. Za to co wymieniłem + 2 napoje zapłaciliśmy 95PLN.
Powrót do góry
Pioro
Gość

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2012 11:10 am    Temat postu: Prawdziwe Chiny!! Odpowiedz z cytatem

Pierwsze miejsce w Polsce gdzie mi smakowalo tak jak w Chin. Jak sie lubi prawdziwe jedzenie Chinskie a nie pokrojone mieso w sosie na ryzu (to wynalazek dla USA/EU) to to jest miejsce dla ciebie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Mazowieckie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: