| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gdziezjesc.info Mistrz nad mistrzami

|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 8:21 am Temat postu: Restauracja China Garden |
|
|
Adres:
ul. Kazachska 1 02-999 Warszawa
Opis: Chiny są krajem o wielkim obszarze i licznych narodowościach. Występuje duża różnica w różnych rejonach kraju, jeśli chodzi o warunki klimatyczne i obyczajowe oraz asortymentu produktów. Taka różnica zadecydowała o różnicy w zwyczajach odżywiania się i wymaganiach smakowych w różnych częściach kraju. Z czasem ukształtowało się 8 regionalnych kuchni noszących nazwę poszczególnych prowincji, a kuchnia jiangsuska zaliczana jest do tych najsłynniejszych... Kuchnia jiangsuska powstała na podstawie kuchni miast Yangzhou, Suzhou i Nanjingu. W obrębie prowincji Jiangsu krzyżują się rzeki oraz występują liczne jeziora, obfitujące w raki, kraby, ryby i orzechy wodne, które stanowią świetne surowce dla kuchni. Kuchnia jiangsuska odznacza się specjalną techniką krajania surowców, kontrolą ognia, bardzo wymagającym wyborem surowców, zachowaniem ich naturalnych własności smakowych, lekkością i słodkawym smakiem dań. Zwraca się również uwagę na dobór kolorów i plastyczny wygląd dań. Turyści mający okazję zwiedzić Nanjing, chętnie kupują tutejsze kaczki pieczone jak i marynowane w soli. Jesteśmy pierwszą restauracją chińską z kuchnią regionu Jiangsu. Z tego regiony pochodzą właściciele restauracji jak i kucharze co jest gwarancją jej oryginalności. W naszej kuchni nie używamy glutaminianu sodu, a wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych produktów, w profesjonalnych wokach, zawsze na zamówienie konkretnego klienta. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google Sponsor

|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 8:21 am Temat postu: Przerwa na reklamę |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marek87 Nowy

|
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 12:21 pm Temat postu: Restauracja China Garden |
|
|
idealne miejsce na randkę!
tylko ostrożnie, bo dania z ryb nie są filetowane
(kelner poinformował nas o tym przy składaniu zamówienia, z tego co zrozumieliśmy, chodziło o rejon, z którego są te dania, trochę nas to zdziwiło, ale warto było zaryzykować)
ryby są przygotowywane mega aromatycznie!
bardzo mięciutkie, rozpływają się wręcz w ustach, a wystrój jest bardzo przyjemny - widać, że ktoś się postarał przy tworzeniu tego lokalu!
ciekawa alternatywa dla restauracji mandarin w okolicy trasy na Konstancin  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
smakoszka Gość
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 11:56 pm Temat postu: jedzenie |
|
|
| Polecam! Świetne jedzenie (w szczególności kaczka po jingajsku i kaczka chrupiąca). Podoba mi się również to, że kelner pamięta o dwukrotnym parzeniu zielonej herbaty. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gab Gość
|
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 6:10 pm Temat postu: |
|
|
Faktycznie bardzo przyjemne miejsce i warte polecenia, bardzo smaczne jedzenie.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Margola Gość
|
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 8:39 pm Temat postu: China Garden |
|
|
| Byłam dzisiaj z mężem na kolacji. Na przystawkę wybraliśmy krewetki w cieście były super będziecie zaskoczeni. Zupa ostra i z pierożkami bardzo dobre. Dopełnieniem było drugie danie wołowina i kurczak. Restaurację oceniam na 10 w skali do 10 i bardzo polecam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
golem5 Gość
|
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 12:25 pm Temat postu: Ocena |
|
|
Byłem tam w piątek wieczorem z moją dziewczyną. Rezerwację mieliśmy na 18.30. Trochę byłem zaskoczony, że na początku byliśmy jedynymi klientami, ale dobrze dla nas. Inni goście zaczęli schodzić się na kolację około 19, w tym wielu Azjatów - Chińczyków i Koreańczyków.
Ja osobiście słabo się znam na kuchni azjatyckiej, ale moja dziewczyna przez pasję interesuje się tym co dalekowschodnie. Ja zamówiłem zupę Wonton i brokuły w sosie słodko-pikantno-kwaśnym. Moja dziewczyna wzięła karkówkę smażoną z ananasem w sosie słodko-kwaśnym i ryż z warzywami. Ja ze swoich dań byłem średnio zadowolony, ale raczej dlatego, że miały taką naturę, niż, że były złej jakości. Pierożki w zupie były naprawdę dobrej jakości, tyle, że sądziłem, że będą bardziej smakowite, a sama zupa była wodnista, ale może taka jej natura - w końcu Polacy słyną z zup Z brokułami też eksperymentowałem i było lepiej, choć żałuję, że jednak nie wziąłem jakiegoś mięcha. Moja dziewczyna lepiej wiedziała co bierze i była bardzo zadowolona z jaości i smaku swoich potraw. Porcje były spore.
Wystrój ładny, nie za skromny, nie zbyt przytłaczający. Ceny jak na restaurację sądzę, że akceptowalne. Za to co wymieniłem + 2 napoje zapłaciliśmy 95PLN. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pioro Gość
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 11:10 am Temat postu: Prawdziwe Chiny!! |
|
|
| Pierwsze miejsce w Polsce gdzie mi smakowalo tak jak w Chin. Jak sie lubi prawdziwe jedzenie Chinskie a nie pokrojone mieso w sosie na ryzu (to wynalazek dla USA/EU) to to jest miejsce dla ciebie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|