Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Restauracja Galimatias

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Opinie o lokalach z serwisu Gdziezjesc.info -> Małopolskie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gdziezjesc.info
Mistrz nad mistrzami
Mistrz nad mistrzami

PostWysłany: Pon Cze 20, 2011 1:47 pm    Temat postu: Restauracja Galimatias Odpowiedz z cytatem

Restauracja Galimatias

Adres:
ul. Szeroka 3
31-052 Kraków

Opis:
Restauracja Galimatias położona w sercu Krakowskiego Kazimierza, zaskakuje nowoczesnością oraz luksusem, niespotykanym wcześniej w tym rejonie miasta! Zadbaliśmy jednak, aby wystrój wzbogacony był ludowym małopolskim wdziękiem, jaki posiada słynna krakowska róża, będąca motywem przewodnim podczas tworzenia naszej restauracji. Trzy klimatyzowane poziomy, w tym jeden dla gości palących oraz dwa duże ogródki, pozwolą odnaleźć przytulny kąt, aby delektować się potrawami naszej kuchni oraz napitkami baru, serwującego wina z kolekcji Marka Kondrata.
Powrót do góry
Google
Sponsor

PostWysłany: Pon Cze 20, 2011 1:47 pm    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
Marcin
Gość

PostWysłany: Czw Wrz 08, 2011 9:37 am    Temat postu: Galimatias Odpowiedz z cytatem

Witam

W zeszłym tygodniu zawitałem do owej restauracji... Pierwsze wrażenie rewelacja! szwędając się od jednej do drugiej brudnej zapuszczonej Kazimierzowskiej speluny w końcu sukces!! Czyściutko, przytulnie, Krakowsko a zarazem nowocześnie! Usiadłem sobie w sali dla palących, tak mają cała sale dla palących !!, Zamówiłem dania typowo Krakowskie tzn zupke kminkową i maczankę i jako rodowity Krakus moge powiedzieć DAWNO CZEGOŚ TAKIEGO NIE JADŁEM !!! Jak w domu ! Polecam w 101% !!!
Powrót do góry
hukamati
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pon Mar 19, 2012 1:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rewelacja! tak jak napisał mój poprzednik, czysto, obsługa z przedwojennymi manierami, świetna atmosfera. Jedliśmy kaczkę na musie brzoskwiniowym z rumianymi kopytkami- smak i aromat bezcenny. Zwłaszcza, że zapłaciliśmy w sumie grosze, bo skorzystaliśmy z Karty na Plus. A jak dodać do tego coś niezwykle cennego dla palaczy, czyli możliwość zapalenia po wspaniałym posiłku... Będziemy tu wracać i zachęcać znajomych. Restauracji należą się wszelkie możliwe gwiazdki, papryczki, diamenty i co tam jeszcze mogłaby dostać. Życzę sukcesów.
Powrót do góry
Aga
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Kwi 03, 2012 3:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Muszę się zgodzić z przedmówcami, byłam w zeszłym tygodniu i jest rewelacja!n Zamówiłam grillowany stek z karkówki z grubymi frytkami i cukinią na ostro, przepyszne, nic dodać nic ująć!n Dodatkowo lokal w środku wygląda tak, że aż chce się tam wejść i zjeść, nieco zdziwił mnie brak gości. Ale generalnie polecam, wyśmienite jedzenie:)

http://ago-miszmasz.blogspot.com/2012/03/przepyszny-galimatias.html
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Małopolskie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: