| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gdziezjesc.info Mistrz nad mistrzami

|
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 1:47 pm Temat postu: Restauracja Galimatias |
|
|
Adres:
ul. Szeroka 3 31-052 Kraków
Opis: Restauracja Galimatias położona w sercu Krakowskiego Kazimierza, zaskakuje nowoczesnością oraz luksusem, niespotykanym wcześniej w tym rejonie miasta! Zadbaliśmy jednak, aby wystrój wzbogacony był ludowym małopolskim wdziękiem, jaki posiada słynna krakowska róża, będąca motywem przewodnim podczas tworzenia naszej restauracji. Trzy klimatyzowane poziomy, w tym jeden dla gości palących oraz dwa duże ogródki, pozwolą odnaleźć przytulny kąt, aby delektować się potrawami naszej kuchni oraz napitkami baru, serwującego wina z kolekcji Marka Kondrata. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google Sponsor

|
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 1:47 pm Temat postu: Przerwa na reklamę |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcin Gość
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 9:37 am Temat postu: Galimatias |
|
|
Witam
W zeszłym tygodniu zawitałem do owej restauracji... Pierwsze wrażenie rewelacja! szwędając się od jednej do drugiej brudnej zapuszczonej Kazimierzowskiej speluny w końcu sukces!! Czyściutko, przytulnie, Krakowsko a zarazem nowocześnie! Usiadłem sobie w sali dla palących, tak mają cała sale dla palących !!, Zamówiłem dania typowo Krakowskie tzn zupke kminkową i maczankę i jako rodowity Krakus moge powiedzieć DAWNO CZEGOŚ TAKIEGO NIE JADŁEM !!! Jak w domu ! Polecam w 101% !!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hukamati Nowy

|
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 1:23 pm Temat postu: |
|
|
| Rewelacja! tak jak napisał mój poprzednik, czysto, obsługa z przedwojennymi manierami, świetna atmosfera. Jedliśmy kaczkę na musie brzoskwiniowym z rumianymi kopytkami- smak i aromat bezcenny. Zwłaszcza, że zapłaciliśmy w sumie grosze, bo skorzystaliśmy z Karty na Plus. A jak dodać do tego coś niezwykle cennego dla palaczy, czyli możliwość zapalenia po wspaniałym posiłku... Będziemy tu wracać i zachęcać znajomych. Restauracji należą się wszelkie możliwe gwiazdki, papryczki, diamenty i co tam jeszcze mogłaby dostać. Życzę sukcesów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aga Nowy

|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Muszę się zgodzić z przedmówcami, byłam w zeszłym tygodniu i jest rewelacja! Zamówiłam grillowany stek z karkówki z grubymi frytkami i cukinią na ostro, przepyszne, nic dodać nic ująć! Dodatkowo lokal w środku wygląda tak, że aż chce się tam wejść i zjeść, nieco zdziwił mnie brak gości. Ale generalnie polecam, wyśmienite jedzenie:)
http://ago-miszmasz.blogspot.com/2012/03/przepyszny-galimatias.html |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|