| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gdziezjesc.info Mistrz nad mistrzami

|
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 7:59 am Temat postu: Restauracja i Kawiarnia PATIO |
|
|
Adres:
ul. Wroniecka 18 61-763 Poznań
Opis: Restauracja Kawiarnia PATIO specjalizuje się w przysmakach kuchni bretońskiej, takich jak GALETTES i CREPES. Galettes to rodzaj naleśników z mąki gryczanej przyrządzanych z różnymi dodatkami "na słono", natomiast crepes to ich słodkie odpowiedniki. Całość dopełni wyśmienity CYDR.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google Sponsor

|
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 7:59 am Temat postu: Przerwa na reklamę |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
martyr76 Nowy

|
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 12:52 pm Temat postu: Naprawdę fajna knajpka |
|
|
Byłem ostatnio w Patio z rodziną na niedzielnym obiedzie, gdyż słyszałem dużo dobrego o tamtejszych specjałach - GALETTES i nie zawiodłem się. Restauracja oscyluje w klimatach bretońskich, zarówno jeśli chodzi o kuchnię jak i wystrój. Patio oferuje miłą atmosferę, dobre jedzenie i przystępne ceny. POLECAM !!!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bretonka Nowy

|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 5:49 pm Temat postu: patio - pyszne galettes i przyjemna atmosfera |
|
|
potwierdzam - byłam parę razy w Patio i polecam: galettes pyszne, crepes palce lizać i przyjemna atmosfera i muzyka i obsługa
ostatnio trafiłam na tańce celtyckie w Patio....ciekawe ...nigdy wcześniej tego nie widziałam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anu_podrozniczka Gość
|
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 11:09 pm Temat postu: przyjazny i smaczny zakątek Poznania |
|
|
Z polecenia znajomych odwiedziłam restaurację bretońską Patio w Poznaniu po raz pierwszy i na pewno nie ostatni… Zaskoczona byłam miłym, bezpretensjonalnym wizerunkiem tej knajpki z akcentami prosto z Bretanii (wiem bo byłam). Do tego bardzo przyjemna, nieinwazyjna muzyka, sprawiły, że miejsce wydało mi się bardzo klimatyczne. Zajrzałam do karty: galettes i crepes oraz inne dania. Bardzo chciałam spróbować jak smakują polskie wersje bretońskich przysmaków. Zamówiłam galette Montana – pychotka: połączenie dojrzewającej szynki, z serem pleśniowym i słodką gruszką na gryczanym galecie – polecam. Popijałam go orzeźwiającym cydrem jabłkowym. Mimo najedzenia się skusiłam się jeszcze na suflet czekoladowy z malinami – niesamowicie smaczny. Żałuję, że nie mogłam spróbować jeszcze innych dań….. tym bardziej, że w wyborze dań doradzała mi bardzo kompetentna i miła kelnerka. Zachęcona niedrogimi daniami, ich jakością oraz ogólnie atmosferą Patio, na pewno chętnie tam wrócę jeszcze nie raz  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monika Gość
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 10:59 pm Temat postu: POlecam Patio |
|
|
...wyśmienite dania, fachowa i sympatyczna obsluga... czego chciec wiecej?
Goraco polecam!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miszi Gość
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 2:57 pm Temat postu: Uwielbiam! |
|
|
| Wspaniałe naleśniki - Dijon - palce lizać! A sałatka z kurczakiem marynowanym w winie - obłęd! Polecam! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fan_dobrego_jedzenia Gość
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 10:33 pm Temat postu: świetne miejsce na lunch |
|
|
| Na lunch do Patio zabrałam moją francuską przyjaciółkę. Wybór okazał się strzałem w dziesiątkę. Naleśniki zarówno słone jak i słodkie doskonałe. Byłyśmy w towarzystwie naszych dzieci więc miałyśmy okazję spróbować kilku smaków. Jest też kącik dla dzieci co zawsze jest mile widziane przez rodziców. Moja przyjaciółka również chwaliła jakość francuskich galettów. Dodatkowym atutem była miła obsługa, co przekładało się na dobrą atmosferę. Szczerze polecam! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|