Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Restauracja i Kawiarnia PATIO

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Opinie o lokalach z serwisu Gdziezjesc.info -> Wielkopolskie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gdziezjesc.info
Mistrz nad mistrzami
Mistrz nad mistrzami

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 7:59 am    Temat postu: Restauracja i Kawiarnia PATIO Odpowiedz z cytatem

Restauracja i Kawiarnia PATIO

Adres:
ul. Wroniecka 18
61-763 Poznań

Opis:
Restauracja Kawiarnia PATIO specjalizuje się w przysmakach kuchni bretońskiej, takich jak GALETTES i CREPES. Galettes to rodzaj naleśników z mąki gryczanej przyrządzanych z różnymi dodatkami "na słono", natomiast crepes to ich słodkie odpowiedniki. Całość dopełni wyśmienity CYDR..
Powrót do góry
Google
Sponsor

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 7:59 am    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
martyr76
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sro Lip 21, 2010 12:52 pm    Temat postu: Naprawdę fajna knajpka Odpowiedz z cytatem

Byłem ostatnio w Patio z rodziną na niedzielnym obiedzie, gdyż słyszałem dużo dobrego o tamtejszych specjałach - GALETTES i nie zawiodłem się. Restauracja oscyluje w klimatach bretońskich, zarówno jeśli chodzi o kuchnię jak i wystrój. Patio oferuje miłą atmosferę, dobre jedzenie i przystępne ceny. POLECAM !!! n
Powrót do góry
bretonka
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sob Lip 24, 2010 5:49 pm    Temat postu: patio - pyszne galettes i przyjemna atmosfera Odpowiedz z cytatem

potwierdzam - byłam parę razy w Patio i polecam: galettes pyszne, crepes palce lizać i przyjemna atmosfera i muzyka i obsługa Very Happy
ostatnio trafiłam na tańce celtyckie w Patio....ciekawe ...nigdy wcześniej tego nie widziałam
Powrót do góry
Anu_podrozniczka
Gość

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 11:09 pm    Temat postu: przyjazny i smaczny zakątek Poznania Odpowiedz z cytatem

Z polecenia znajomych odwiedziłam restaurację bretońską Patio w Poznaniu po raz pierwszy i na pewno nie ostatni… Zaskoczona byłam miłym, bezpretensjonalnym wizerunkiem tej knajpki z akcentami prosto z Bretanii (wiem bo byłam). Do tego bardzo przyjemna, nieinwazyjna muzyka, sprawiły, że miejsce wydało mi się bardzo klimatyczne. Zajrzałam do karty: galettes i crepes oraz inne dania. Bardzo chciałam spróbować jak smakują polskie wersje bretońskich przysmaków. Zamówiłam galette Montana – pychotka: połączenie dojrzewającej szynki, z serem pleśniowym i słodką gruszką na gryczanym galecie – polecam. Popijałam go orzeźwiającym cydrem jabłkowym. Mimo najedzenia się skusiłam się jeszcze na suflet czekoladowy z malinami – niesamowicie smaczny. Żałuję, że nie mogłam spróbować jeszcze innych dań….. tym bardziej, że w wyborze dań doradzała mi bardzo kompetentna i miła kelnerka. Zachęcona niedrogimi daniami, ich jakością oraz ogólnie atmosferą Patio, na pewno chętnie tam wrócę jeszcze nie raz Very Happy
Powrót do góry
monika
Gość

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 10:59 pm    Temat postu: POlecam Patio Odpowiedz z cytatem

...wyśmienite dania, fachowa i sympatyczna obsluga... czego chciec wiecej?
Goraco polecam!!!
Powrót do góry
miszi
Gość

PostWysłany: Sro Sty 11, 2012 2:57 pm    Temat postu: Uwielbiam! Odpowiedz z cytatem

Wspaniałe naleśniki - Dijon - palce lizać! A sałatka z kurczakiem marynowanym w winie - obłęd! Polecam!
Powrót do góry
fan_dobrego_jedzenia
Gość

PostWysłany: Sro Sty 11, 2012 10:33 pm    Temat postu: świetne miejsce na lunch Odpowiedz z cytatem

Na lunch do Patio zabrałam moją francuską przyjaciółkę. Wybór okazał się strzałem w dziesiątkę. Naleśniki zarówno słone jak i słodkie doskonałe. Byłyśmy w towarzystwie naszych dzieci więc miałyśmy okazję spróbować kilku smaków. Jest też kącik dla dzieci co zawsze jest mile widziane przez rodziców. Moja przyjaciółka również chwaliła jakość francuskich galettów. Dodatkowym atutem była miła obsługa, co przekładało się na dobrą atmosferę. Szczerze polecam!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Wielkopolskie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: