| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gdziezjesc.info Mistrz nad mistrzami

|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 4:49 pm Temat postu: Restauracja KOM |
|
|
Adres:
ul. Zielna 37 00-108 Warszawa
Opis: “Na Zielnej” to miejsce, w którym zatrzymał się czas. Miejsce, gdzie bez pośpiechu i w nastrojowym klimacie można oddać się przyjemności smakowania dobrego jedzenia i odkrywania na nowo uroków tradycyjnej kuchni polskiej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google Sponsor

|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 4:49 pm Temat postu: Przerwa na reklamę |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
cenzor Nowy

|
Wysłany: Nie Cze 06, 2010 7:24 pm Temat postu: KOMpromitacja |
|
|
Wybrałem się tam dwa razy.
Za pierwszym razem obsługa kelnerska pojawiała się z rzadka (trzeba się było dopraszać o rachunek u recepcjonistki), a na pytanie o kartę win usłyszeliśmy, że takiej nie ma, bo "właśnie jest wymieniana na nową". Do dyspozycji było tylko kilka butelek różnych win, z których kelnerka nawet nie była w stanie żadnego wymienić czy zarekomendować. Należało podejść do stolika w kącie i wybrać sobie samemu. Jak się potem okazało, powinniśmy byli też udać się na zaplecze i dobrać sobie kieliszki własnym sumptem, bo obsługa nie była w stanie odróżnić kieliszków do wina białego od tych do czerwonego.
Drugie podejście było jeszcze bardziej barwne. Gościłem obcokrajowca, który w Boże Ciało miał opuszczać Warszawę i chciał przed odlotem zjeść w "KOMie" obiad, ze względu na historyczny charakter tego miejsca i wystrój, o którym gdzieś czytał. Zadzwoniłem do restauracji dwa dni wcześniej i zarezerwowałem stolik na godzinę 12:00, dwukrotnie pytając, czy aby na pewno tego dnia mają zamiar obsługiwać gości (z informacji na ich stronie wynikało, że przez 3 następne dni lokal będzie nieczynny).
Punkt dwunasta ucałowaliśmy klamkę. Menedżer, do którego udało mi się dodzwonić, z rozbrajająco niewinnym głosem oświadczył, że tego dnia otwierają dopiero o 15:00 i w ramach "rekompensaty" zaproponował mi... "ZNIŻKĘ PRZY ORGANIZACJI KOLEJNEGO SPOTKANIA". Średni żart.
Dodam tylko, że mój gość, wściekły i głodny, omal nie spóźnił się na samolot.
Takie atrakcje czekają na tych, których skusi nazwisko właścicielki (skądinąd świetnej aktorki) i nie zniechęci średnia cena przyzwoitego obiadu oscylująca w okolicach 100 - 150 PLN.
Powodzenia! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej00 Nowy

|
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 7:38 pm Temat postu: kom |
|
|
Rzeczywiście współczuje, ja już bym nie wracał
Z KOMą jednak łączą mnie akurat pozytywne wspomnienia. Byłem tam na kilku konferencjach i kuchnia, która była wówczas serwowana (zazwyczaj przekrojowa, prosta, a'la szwedzki stół) bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Pamiętam całkiem niezłe polędwiczki w ziołach, dobrze doprawione sałatki i wyśmienity przekładaniec ze szpinaku.
Niestety poza wyjściami konferencyjnymi nie miałem okazji tam trafić więc trudno mi jest powiedzieć jak to wygląda w czasie 'normalnej' obsługi. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jedzer :) Nowy

|
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 6:44 am Temat postu: restauracja kom warszawa |
|
|
restauracja kom totalnie odpada!
chyba, że komuś zależy na nazwie, a nie na jakości
przede wszystkim obsługa jest mega nieuprzejma
jedzenie dość smaczne, widać starania, ale totalnie nie podobał mi się brak profesjonalizmu począwszy od pokazywania stolika, poprzez polecanie dań, sprawność w przynoszeniu dodatkowych rzeczy, skończywszy na uporczywym wyczekiwaniu na napiwek
w skali 5 punktowej przyznałbym 1,5, moze 0,5 dodatkowe za nazwisko właścicielki... nic więcej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|