Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Restauracja POLKA Magda Gessler

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Opinie o lokalach z serwisu Gdziezjesc.info -> Mazowieckie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gdziezjesc.info
Mistrz nad mistrzami
Mistrz nad mistrzami

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 9:33 am    Temat postu: Restauracja POLKA Magda Gessler Odpowiedz z cytatem

Restauracja POLKA Magda Gessler

Adres:
ul. Świętojańska 2, Centrum
00-288 Warszawa

Opis:
Restauracja Polka ukazuje, że polska kuchnia to wyrafinowana całosć wielokulturowych wpływów. Goście mogą wybrać z bogatej karty menu: dania z blachy i pieca. Dostępne są tkaże dania dla wegetarian. Podawane na drewnianych stołach bez obrusów w renesansowych wnętrzach warszawskiej Starówki.
Powrót do góry
Google
Sponsor

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 9:33 am    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
aga
Gość

PostWysłany: Czw Sty 06, 2011 5:48 pm    Temat postu: restauracja POLKA Odpowiedz z cytatem

Dziś miałam okazj jeść w restauracji Pani Gesler i niestety zawiedliśmy sie z mężem po raz drugi i dlatego o tym pisze. Po raz drugi jedzenie jakie dostaliśmy było prawie zimne!!!!!
Ja dostałam brudny talerz, czego zrobiłam zdjęcie!!!
A już nie wspomnę o cenach, zamówiliśmy najtańsze potrawy, a wraz z napojami na sam koniec rachunek wyniósł 140 zł. Uważam, że 35 zł kotleta schabowego (niezbyt udanego i suchego) i odrobiną ziemniaków to PRZESADA !!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Martyneczkazielona
Gość

PostWysłany: Nie Sty 30, 2011 6:48 pm    Temat postu: Pysznie i z klasą Odpowiedz z cytatem

Mi się bardzo podoba to miejsce, nie jest najtaniej ale bardzo dobre świeże jedzenie.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Nie Mar 06, 2011 8:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

byłam dziś w restauracji polka w żelazowej woli nie polecam nikomu jedzenie okropne albo nie doprawione albo surowe dużo zapłaciliśmy a wyszłam głodna
Powrót do góry
ketome
Nowy
Nowy

PostWysłany: Nie Cze 19, 2011 5:05 pm    Temat postu: Re: Restauracja POLKA Magda Gessler Odpowiedz z cytatem

Gdziezjesc.info napisał:
<h2 style="font-size:18px;"><a target="_blank" title="Restauracja POLKA Magda Gessler " href="http://www.gdziezjesc.info/index,100,100110,Restauracje,polska,1,,mazowieckie.htm">Restauracja POLKA Magda Gessler </a></h2>
<b>Adres:</b>
ul. Świętojańska 2, Centrum<br />00-288 Warszawa<br /><br /><b>Opis:</b><br />Restauracja Polka ukazuje, że polska kuchnia to wyrafinowana całosć wielokulturowych wpływów. Goście mogą wybrać z bogatej karty menu: dania z blachy i pieca. Dostępne są tkaże dania dla wegetarian. Podawane na drewnianych stołach bez obrusów w renesansowych wnętrzach warszawskiej Starówki.

Byłem - jak na Centrum Stolicy to tylko wystrój wnętrza i ceny. Zapach klarowanego masła jak w garkuchni , wędlina w żurku lekko pachnąca, a poza tym stół był poziomowany kamykiem z ulicy.Pozdrawiam innych smakoszy.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sob Gru 31, 2011 10:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli o mnie chodzi do "Polka" w Manufakturze(Łódź) jest strasznie przereklamowana! A Pani Gessler jest hipokrytką! W swoim programie po chamsku wręcz krytykuje drobne potknięcia kelnerów i kucharzy, a w swoich własnych restauracjach ma o wiele gorszą obsługę i jakość potraw. Byłem tam dwa razy - pierwszy i ostatni. Za "obiad" dla 4 osób zapłaciłem ponad 200zł i nikt nie wyszedł stamtąd najedzony... Kelner wymusił na nas, żebyśmy zajęli stolik inny niż chcieliśmy, na posiłek czekaliśmy wieki! Rosół (woda z garstką klusek) przyniesiono po prawie 30 minutach, 2 porcje placków i 2 porcje golonki po kolejnych 30 minutach... Nie wspomnę już o wielkości porcji. Jedzenie mało przyprawione, smaczny był tylko sos grzybowy do placków. Kelner co chwilę przychodził z pytaniem "Smakuje?". Początkowo to był miły gest, ale z czasem stał się męczący... Podsumowując jakość i ilość potraw nijak się ma do ceny. Nie jestem skąpy i byłbym w stanie zapłacić dużo więcej za dobry posiłek( z naciskiem na dobry), ale w tej restauracji żałuję wydanych pieniędzy... Dla przykładu w "Czarnym Stawie"(nie mam na celu robienia reklamy!) za podobne pieniądze można się najeść i napić do syta pysznymi potrawami. Moim zdaniem Pani Gessler powinna przeprowadzić swój program we własnych restauracjach. Gorąco nie polecam!
Powrót do góry
yazoo
Gość

PostWysłany: Czw Mar 22, 2012 12:15 pm    Temat postu: polka w łodzi Odpowiedz z cytatem

Magda Gessler sama sobie zrobiła krzywdę. W swoich programach krytykuje obsługę i kuchnie różnych restauracji... tymczasem...
Restauracja Polka w Łodzi w Manufakturze:
kelnerka podeszła już po 10 minutach, zamówiliśmy napoje, drinki, przystawki i dania główne, okazało się, że w karcie są potrawy których nie ma w kuchni (pamiętam że to skandal jak to określiła pani Gessler w TVN), po około 20 kolejnych minutach doczekaliśmy się na drinki,mija czas ..... i nic. ok idzie kelnerka, od wejścia do restauracji mija 45 minut, pani przynosi.... "czekadełko" swoja drogą naprawdę niezłe, po GODZINIE dostaliśmy przystawki, na kolejne drinki i danie główne czekaliśmy ni mniej ni więcej kolejne PÓŁ GODZINY - łącznie półtorej godziny oczekiwania na jedzenie!!!!
Niestety zamówiłem pieczoną golonkę, nie wiem gdzie ona była pieczona, powinna mieć chrupiącą skórkę i być mięciutka tymczasem skóra ciągnęła się jakby przed chwilą zdarta była z prosiaka a noże nie dawały rady pokroić mięsa - twardego ja podeszwa - zalatywało to odgrzewaniem potrawy!!!! Deserowych naleśników również w karcie nie było.
Powiem krótko, jeśli krytykuje się ie przebierając w słowach innych samemu należało by być przynajmniej na przyzwoitym poziomie.
Moja ocena:
wystrój 7/10
kuchnia 4/10
obsługa 1/10
Na pewno nie odwiedzę restauracji prowadzonych przez panią Magdę Gessler
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Mazowieckie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: