| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gdziezjesc.info Mistrz nad mistrzami

|
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 6:47 am Temat postu: Restauracja Polka |
|
|
Adres:
ul. Świętojańska 2 00-288 Warszawa
Opis: „POLKA” Magdy Gessler Po prostu, po polsku, przyjaźnie. W wiekowych murach kamienicy na Starym Mieście jest miejsce, w którym mieszkańcy Warszawy, polscy i zagraniczni turyści mogą poczuć smak tradycyjnej polskiej kuchni. Bez obrusów, szybko, po prostu, po polsku, przyjaźnie. To nowy koncept restauracyjny Magdy Gessler na Placu Zamkowym. Restauracja „Polka” to początek nowego pomysłu Magdy Gessler na sieć restauracji, to koncept szlacheckiego polskiego stołu, w wersji light, który wyraża ojczystą kuchnię jako całość wielokulturowych wpływów. Restauracja „Polka” prezentuje dania tradycyjnej domowej kuchni polskiej. Magda, która wzbogaca tradycyjne receptury nowoczesnymi akcentami znana jest z niestandardowego łączenia smaków, dlatego goście mogą spróbować najsmaczniejszych placków ziemniaczanych z prawdziwą kwaśną śmietaną, z sosem Bolognese czy z Ratatouille warzywnym. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google Sponsor

|
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 6:47 am Temat postu: Przerwa na reklamę |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
gosc Gość
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 4:31 pm Temat postu: Polka- strata czasu |
|
|
| Bylam tam wczoraj, strata czasu (doslownie, bo jedzenie przynosza po 45 minutach i jest prawie zimne), papierowe serwetki i brak obrusow na stole. Jedzenie naprawde srednie. A na koncu podaja trunki do degustacji w domysle: na koszt firmy, po czym okazuje sie ze sa doliczone do rachunku. Duze rozczarowanie. Nie polecam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gostek Gość
|
Wysłany: Sro Mar 02, 2011 2:04 pm Temat postu: |
|
|
Ja uważam inaczej może trafiłaś na zły dzień ja byłem i najadłem się i opiłem w pięknej scenerii- bo jak to z Polkami warto. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
deryl Gość
|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 11:38 am Temat postu: |
|
|
| O tak z Polkami w Polce warto, byłem tam parę razy i schabowego mają extra a placki ziemniaczane-rewelacja, pycha i warto odwiedzić to miejsce bez ściemy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
glodomorek Gość
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 7:45 pm Temat postu: Polka |
|
|
Byłem w Polce w Warszawie i w tej w Żelazowej Woli,gdzie musicie pojechać-no coś fantastycznego.W obydwu restauracjach mi smakowało,ale jak kelnerki obsługują w Zelazowej,to coś niesamowitego.Restauracja wygląda jak prawdziwy dworek chopina i możemy być z niej bardziej dumni niż z samego dworku;jest prześlicznie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dorka161 Gość
|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 10:30 am Temat postu: Polka |
|
|
Nistety, nie polecam Restauracji Polka na Starym Mieście. Mialam gości z UK i chcąc się :poszczycić" dobra kuchnią wybraliśmy wlaśnie tę. Myślę, że rewolucje kulinarną to Pani G. powinna zacząć od siebie. szkoda czasu i pieniędzy. Jeśli zupa kurkowa to pływajace w rosole skwarki i cebula, no i sorry dwa korzonki kurek, tego dnia przesolona akurat- to ja dziękuję. Poza tym obsługa- beznadziejna. Pan kelner na pytanie jak długo będziemy czekać na danie- odp: dlugo. Po prostu świetnie, hehe. No i "gratulacje" dla Pani M>G za te "cudne" sztuczne paprotki! A jeśli komuś smakują te placki ziemniaczane, to chyba nie jadł dobrych plackow!
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Nie Gru 04, 2011 6:42 pm Temat postu: |
|
|
właśnie wróciliśmy z Polki, trochę przereklamowane, jak na takie ceny porcje malutkie np. pierogi (miały być wielkości dłoni a były normalne), jedzenie smaczne lecz niestety małe ilości, a przecież Pani Magda reklamuje co innego: "dużo, smacznie, tanio i jak u Mamy"- niestety nie zgadzamy się z tym. Powiedziałabym: " Mało, smacznie i w miarę przystępnie"  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|