Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ristorante San Lorenzo

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Opinie o lokalach z serwisu Gdziezjesc.info -> Mazowieckie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gdziezjesc.info
Mistrz nad mistrzami
Mistrz nad mistrzami

PostWysłany: Pią Lip 21, 2006 4:45 pm    Temat postu: Ristorante San Lorenzo Odpowiedz z cytatem

Ristorante San Lorenzo

Adres:
al. Jana Pawła II 36
00-141 Warszawa

Opis:
Serwujemy potrawy kuchni włoskiej, z regionu Toscani, znakomite ryby i owoce morza, wyróżniamy się profesjonalną obsługą i eleganckim wystrojem, wszystko to tworzy niepowtarzalną atmosferę, która sprawia, iż kto raz tu zagości, z pewnością bedzie chciał tu powrócić.
Powrót do góry
Google
Sponsor

PostWysłany: Pią Lip 21, 2006 4:45 pm    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
meliska
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 11:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uważam że osoba umieszczająca ten wątek zdecydowanie za skromnie opisała to czego można się po restauracji spodziewać n Jest to ewidentnie mój ulubiony lokal, pod każdym względem. Monumentalna architektura sprawia, że w ogóle zapominamy,że żyjemy w XXI w w szarej Polsce, mam wrażenie (szczególnie siedząc w antresoli na piętrze) jakbym gościła na jakimś wykwintnym dworze, zresztą obsługa dba, żebyśmy się tak w tym lokalu czuli. Muzyka wprowadza także specyficzny nastrój, tym bardziej, że nie jest to żadna komercyjna mieszanka. Oczekując na danie nie nudzimy się- możemy zejść na dół do enoteki i skosztować oryginalnych włoskich win lub po prostu nacieszyć oko widokiem 100 leżakujących butelek n Nie sposób nie przystanąć także przy zdjęciach sław jakie odwiedziły San Lorenzo- Wojciech Gąsowski, Edyta Górniak, Roman Polański, Steven Seagal, Piotr Adamczyk, Kayah, Jolanta Kwaśniewska, Maryla Rodowicz, Garou, Zucherro...i wielu innych.
Gdy już nasze danie pojawi się na stole pojawia się dylemat- czy jeść szybko gdyż w przypadku smakołyków jest to naturalny odruch czy delektować się nimi powoli n Żadne z dań czy deserów tam mnie nie rozczarowało wiec co tu mówić- bywam i bywać tam będę!
Powrót do góry
restauracje_warszawa
Początkujący
Początkujący

PostWysłany: Pią Mar 12, 2010 11:22 am    Temat postu: restauracja san lorenzo warszawa jana pawła Odpowiedz z cytatem

nie wiem, czy poprzednia wypowiedź miała być pseudo reklamą, czy nie, ale wpadliśmy tam ze znajomymi na lunch i sposób obsługi był lekko porażający - dobrze, że w ogóle dostaliśmy jedzenie, bo wszyscy byli totalnie zabiegani i nie zauważali klientów. co do jedzenia, to mocno przeciętne, w sumie na poziomie zamkniętego obok jakiś czas temu sphinxa. dobrze, że jest sporo konkurencyjnych lokali obok, więc jeszce można próbować gdzie indziej poszukać lunchy. tam raczej drugi raz się nie wybierzemy
Powrót do góry
Adela
Nowy
Nowy

PostWysłany: Nie Cze 27, 2010 1:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm, ja tam też mam bardzo dobre zdanie o San Lorenzo. Przyciągnłęły mnie w to miejce urokliwe fotki, na jakie się natknęłam w necie. Wnętrze śliczne i jasne zachęciło mnie do wizyty. No i się nie zawiodłam n Tak ja estetycznie tak i smacznie w moim odczuciu było. Z mężem zamówilśmy co innego, żeby skosztowac więcej. Zaliczyliśmy zupę z prawdziwków z ciasta francuskiego, krewetki w sosie cytrynowym, półmisek ryb i owoców morza oraz polędwicę wołową w sosie z 4 serów-rewelka. Już niestey miejca na deser nie starczyło...szkoda, cóz, następnym razem n
Powrót do góry
inka
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 3:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm, ja też miło wspominam wizytę w tym miejscu. Generalnie nie ma żadnych zastrzeżeń do jedzenia, do obsługi raczej też (obsługiwały nas 2 kelnerki-chyba była zmiana). Ogólnie sympatyczne miejsce gdzie można zjeść coś niebanalnego.
Powrót do góry
madzix
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Wrz 09, 2010 9:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bardzo dobra restauracja. jeden z tych włoskich lokali które nie serwują pizzy i spagetti po bolońsku:) ponieważ nie jestem milionerem zamówiłam tansze pozycje z menu, ale marze zeby kiedys móc sobie pozwolić na homara i poledwice argentynską Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Mazowieckie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: