Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Symulacja biznesowa Food & Beverage Professional

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Dam pracę
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
shtraining
Nowy
Nowy


Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 1
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 11:10 pm    Temat postu: Symulacja biznesowa Food & Beverage Professional Odpowiedz z cytatem

Podejmę współpracę


Symulacja biznesowa Food & Beverage Professional

Symulacja biznesowa Food & Beverage Professional symuluje zarządzanie placówka
gastronomiczną oraz pozwala opracować strategię działania firmy-przedsiębiorstwa
prowadzącego usługi gastronomiczne, skoncentrowaną na podwyższaniu wyniku
finansowego.
Dzięki tej symulacji uczestnicy mają szansę poznania ekonomicznych aspektów zarządzania
placówką gastronomiczną oraz wypracowania praktycznych rozwiązań prowadzących do
wzrostu rentowności prowadzonej działalności.

Podczas symulacji uczestnicy poznają najważniejsze obszary generujące dochody placówki
gastronomicznej, źródła dochodu uwzględniając obroty wynikające z gastronomii, podobnie
jak czynnik organizacyjny i finansowy funkcjonowania przedsiębiorstwa gastronomicznego.
W formie „Profit Cents” zostają przedstawione w symulacji dochody
i przyporządkowane bezpośrednie koszty. W ten sposób wprowadza się je także do
rachunku pokrycia kosztów działającej placówki gastronomicznej. W celu oceny rentowności
prowadzonej placówki gastronomicznej tworzy się rachunek zysków i strat oraz bilans. Dzięki
prezentacji na planszy wzrostu wartości usługi (doliczenie kosztów osobowych, kosztów
surowców, itp.) możliwa jest właściwa wizualizacja tego procesu, a przez to - pełniejsze
zrozumienie działań w nim zawartych. Podczas trwania symulacji uczestnicy wyliczają
odpowiednie wskaźniki rentowności placówki gastronomicznej np. zwrot z obrotu w %
i zwrot z kapitału własnego w %, pozyskując w ten sposób przejrzysty obraz kondycji
finansowej.

Uczestnicy doświadczają na czym polega zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznym
z perspektywy zarządzania i rentowności, a przez to zdobędą nowy punkt widzenia na
podejmowane decyzje i bieżące działania w firmie oraz identyfikację z celami biznesowymi.

Dzięki symulacji...
uczestnicy poznają ekonomiczne podstawy zarządzania placówką gastronomiczną,
wzmacnia się myślenie przedsiębiorcze u pracowników,
kształtowana jest postawa zorientowana na klienta,
wzmacnia się komunikacja pionowa w firmie: manager – pracownik,
zostają zdefiniowane konkretne propozycje poprawy rentowności placówki
gastronomicznej,
uczestnicy angażują się w działalność firmy, a przez to są zmotywowani do wdrażania
nowych rozwiązań w praktyce.

Grupa docelowa:
Kadra zarządzająca placówkami gastronomicznymi
Pracownicy placówek gastronomicznych
Praktykanci
Studenci gastronomii, hotelarstwa, turystyki i innych pokrewnych kierunków
Przyszli przedsiębiorcy branży gastronomicznej i hotelarskiej

[email protected]
Powrót do góry
Google
Sponsor





PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 11:10 pm    Temat postu: Przerwa na reklamę

Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Dam pracę Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group