Strona główna Forum kulinarne - GdzieZjesc.info
Forum Ogólnopolskiego Serwisu Informacyjno - Kulinarnego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

TAWERNA- tuż za horyzontem (i niech tam zostanie)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Recenzje lokali
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
janos
Gość

PostWysłany: Wto Mar 13, 2007 11:52 am    Temat postu: TAWERNA- tuż za horyzontem (i niech tam zostanie) Odpowiedz z cytatem

Tragiczne miejsce. Odniosłem subiektywne wrażenie że to pralnia brudnych pieniędzy. Obsługa - jaka obsługa? Kelner nie potrafił sporządzić zamówienia dla kilku osób, mylił się i kilkakrotnie przychodził z pytaniami. Na koniec po wszystkich "dopytkach" i tak przyniósł pomylone dania. Najciekawszy był jednak finał naszego tam pobytu. Okazało się że nie otrzymam paragonu ani faktury VAT. Pan kelner przyniósł mi sporządzony odręcznie wykaz zamówionych dań. Tak w dzieciństwie bawiłem się z siostrą w sklep a pieniędzmi były liście. Przez półtorej godziny kelner zwodził nas zapewnieniem, że lada chwila faktura zostanie wystawiona. Nic z tego. Na nic zdały się prośby i groźby. O wystawieniu paragonu też mogłem zapomnieć ponieważ skończyła się "szpula" w kasie fiskalnej, a na koniec dowiedziałem się, że poza tym juz jest za późno na wystawianie faktur VAT. Zastanawiające. Jednakże na początku było to nawet zabawne. Pan kelner czerwony ze złości chciał się z nami bić, wyzywał obecne w naszej grupie kobiety, zdjął już nawet fartuch i zaprosił nas do wyjścia na zewnątrz by odbyć walkę. Na koniec zostaliśmy poproszeni o opuszczenie "lokalu". Jednakże nastąpił nieoczekiwany zwrot akcji. Do akcji włączyły się kucharki. Zablokowały bramę wyjazdową tuż przed naszym samochodem. Znowu więc przystąpiłem do negocjacji. Ostatni raz poprosiłem o wystawnie faktury, mówiąc że inaczej nie zapłacę. Nic to nie dało. W tym momencie nastąpił jeszcze jeden zaskakujący zwrot. W pomieszczenia wybiegł kolejny kelner z kolejnym rachunkiem w ręku. Jakimś cudem okazało się, że też mamy zapłacić ten dodatkowy rachunek, "dorzucający" kolejne kilkadziesiąt złotych do sporządzonego przez pana kelnera rachunku na serwetce. W końcu podałem adres na który miała zostać przesłana faktura VAT. Wolni i źli opuściliśmy ul. WIoslarką 6.
Prawdopodobnie pracownicy na lewo chcieli zgarnąć pieniądze do kieszeni albo jest to normalna praktyka w tej knajpie. Ciekawe czy Urząd Skarbowy lubi kontrolować takie wesołe przybytki?
Powrót do góry
ewab
Gość

PostWysłany: Sob Maj 31, 2008 4:31 pm    Temat postu: tawerna ale kuchnia nie dla wszystkich Odpowiedz z cytatem

Nie polecam tego miejsca na weekendowe jedzenie, mimo że lokalizacja naprawdę fajna szczególnie latem. W majowe weekendy nie udało nam się ani razu zjeść obiadu, pomimo że lokal był czynny i nawet (pomimo zorganizowanych imprez) informował dodatkowo na kartkach w wejściu że np. "czynny po godz. 15ej". Może i czynny ale nie do końca - na piwo czekaliśmy ponad 20 minut, a jedzenia nie udało nam się zamówić, bo po 1godz. zwlekania z uruchomieniem kuchni dla klientów spoza imprezy okazało się że jednak nie będzie dań z menu"... Innej soboty nie dane nam także było zamówić obiadu, pomimo że (nauczeni doświadczeniem) wcześniej w piątek odpytaliśmy kelnerkę czy w sobotę nie ma żadnej imprezy i będzie można normalnie zjeść obiad ok 14-15ej i otrzymaliśmyu zapewnienie że tak. Niestety, w sobotę już było inaczej.
Podejmowaliśmy takie próby przez majowe weekendy (soboty lub niedziele poza 24-25 maja) i niestety za każdym razem to samo. To nieodpowiedzialny lokal i nie zależy mu na renomie, więc trzymajcie się z daleka. A przy okazji, zjedzone tam flaczki i sałatka z bekonem (w środku tygodnia) nie zasługują na miano dobrych - flaczki to rozgotowana breja a w sałatce zamiast przedmiotowej sałaty jest kapusta pekińska. Szkoda lokalizacji i nawet miłej obsługi...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulinarne - GdzieZjesc.info Strona Główna -> Recenzje lokali Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach