| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gdziezjesc.info Mistrz nad mistrzami

|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 5:32 pm Temat postu: The Mint |
|
|
Adres:
ul. Jana Pawła II 43a/róg ul. Nowolipie 01-001 Warszawa
Opis: PIerwsza restauracja z menu bezglutenowym w Warszawie! Restauracja The Mint to miejsce, które zachwyci Państwa śródziemnomorskim klimatem, aromatem świeżej mięty i niebanalnym wnętrzem. Nasza restauracja jest idealnym miejscem na romantyczną kolację we dwoje, spotkanie ze znajomymi przy butelce dobrego wina czy lunch. Ponadto zorganizujemy dla Państwa wytrawny catering, spotkanie firmowe, obiad rodzinny oraz imprezę okolicznościową. W naszym menu odnajdą Państwo wspaniałe smaki krajów basenu Morza Śródziemnego, a w szczególności Włoch, Hiszpanii i Francji. Oprócz domowej roboty makaronów, rewelacyjnych steków oraz ciekawych przystawek polecamy owoce morza w przeróżnej postaci, bogaty wybór ryb morskich oraz świeże sałatki. Wizyta w naszej restauracji będzie dla Państwa czystą przyjemnością, a indywidualne podejście do każdego z naszych Gości oraz sympatyczna i uśmiechnięta obsługa sprawią, że staniemy się dla Państwa numerem 1 na kulinarnej mapie Warszawy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google Sponsor

|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 5:32 pm Temat postu: Przerwa na reklamę |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Judyta Korzeniewska Gość
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 6:50 pm Temat postu: Opinia o The Mint |
|
|
Restauracja The Mint jest bardzo dobrym miejscem do spotkań ze znajomymi, gdzie można zjeść bardzo dobre posiłki i spędzić czas w bardzo przyjaznej atmosferze.
Polecam osobom w każdym wieku. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tasty Nowy

|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 12:56 am Temat postu: Bardzo pysznie :) |
|
|
Odwiedziłam The Mint zachęcona II miejscem w konkursie i wrażenia mam bardzo pozytywne. Szczególnie pyszne okazały się makarony zamówiłam czarny makaron (domowej roboty) z owocami morza a mój mąż coś bardziej męskiego czyli steka :)Był zachwycony stekiem i sosem z zielonego pieprzu. Mój makaron był równie dobry! Także na pewno wrócimy i polecamy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Motycyklista Gość
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 9:50 am Temat postu: |
|
|
| świetne potrawy od przekąsek poprzez makarony , steki kończąc na deserze - miętowy sernik rewelka ,POLECAM ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Asia Gość
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2012 11:39 am Temat postu: Polecam! |
|
|
Restauracja jest świetna, miła obsługa, fajny klimat a jedzenie wprost przepyszne! Super jest to, że można w niej pojawić się całą rodziną, nawet z dziećmi, dla których jest przygotowane specjalne menu.
Brawo dla kucharza za pierś z kurczaka w serze kozim i szynce parmeńskiej..pyszota!
Z pewnością będziemy tam stale gościć. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sand Gość
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 8:24 am Temat postu: Rozczarowanie |
|
|
Zachęcona wysokim notowaniem tej restauracji w konkursie (przez długi czas zajmowała I miejsce, w końcu zdobyła II miejsce) postanowiłam wpaść tam z mężem na obiad. I - niestety - rozczarowanie.
Zaczynając od kawy: była tak nie smaczna, że nie byłam w stanie jej wypić. Na przystawkę wzięłam zupę pomidorową - krem: tu już lepiej, ale próbowałam lepsze. Finiszem były penne z grzybami: okazało się, że grzybami nazwano pieczarki, co mnie niemile zaskoczyło. Po takich smakach nie miałam już ochoty na deser.
Podsumowując: plus za duże porcje i wielki minus za smak. Największym niedociągnięciem jest brak świeżo mielonego pieprzu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
The Mint Gość
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 10:40 pm Temat postu: Re: Rozczarowanie |
|
|
| Sand napisał: | Zachęcona wysokim notowaniem tej restauracji w konkursie (przez długi czas zajmowała I miejsce, w końcu zdobyła II miejsce) postanowiłam wpaść tam z mężem na obiad. I - niestety - rozczarowanie.
Zaczynając od kawy: była tak nie smaczna, że nie byłam w stanie jej wypić. Na przystawkę wzięłam zupę pomidorową - krem: tu już lepiej, ale próbowałam lepsze. Finiszem były penne z grzybami: okazało się, że grzybami nazwano pieczarki, co mnie niemile zaskoczyło. Po takich smakach nie miałam już ochoty na deser.
Podsumowując: plus za duże porcje i wielki minus za smak. Największym niedociągnięciem jest brak świeżo mielonego pieprzu. |
Szanowna Pani i Drodzy użytkownicy portalu Gdzie Zjeść Info,
Przykro mi, że odniosła Pani takie negatywne wrażenia prawdopodobnie po I wizycie u nas. Ale muszę się odnieść do Pani opinii:
- Kawa, którą sprzedajemy to Segafredo Zanetti serwowana z wysokiej jakości profesjonalnego ekspresu ciśnieniowego. Jest to jedna z lepszych kaw na rynku a Pani negatywna ocena co do kawy jest pierwszą od początku istnienia restauracji. Gdyby sugestii co do smaku kawy takich jak Pani było więcej na pewno byśmy ją zmienili.
- Co do makaronu. Przecież pieczarki to grzyby. Rozumiem gdyby w karcie było danie "Penne z grzybami leśnymi" a Pani dostałaby z pieczarkami tutaj uwaga z Pani strony byłaby celna.
- Pieprz świeżo mielony jest przez cały czas dostępny w restauracji dla naszych gości. Kelnerki się pytają czy ktoś sobie życzy ale jeśli tak się nie stało w Pani przypadku to bardzo mi przykro, ale wystarczyło poprosić kogoś z obsługi żeby Pani podał młynek i na pewno mogłaby Pani doprawić swoje danie świeżo mielonym pieprzem.
Kończąc chciałbym aby Pani nie zrażała się zaistniałą sytuacją i jednak spróbowała się przekonać do naszej restauracji. Jestem pewien, że następnym razem odniesie Pani lepsze wrażenie.
Pozdrawiam
Szef kuchni |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|